Sorin Grindeanu anunță că Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie

Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârșitul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

21 apr. 2023, 14:42
Sorin Grindeanu anunță că Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca descărcarea în judeţul Tulcea să fie făcută pe varianta Măcin, menţionând că varianta Jijila va fi gata până la finalul acestui an.

“Undeva în iunie, în jur de 27 iunie, cine o fi ministru aici şi cine o fi prim-ministru, plus minus câteva zile, se va inaugura Podul de la Brăila, pe varianta pe care o ştiţi cu toţii, şi anume descărcarea în judeţul Tulcea pe varianta scurtă Măcin, urmând ca varianta de Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. E angajamentul pe care dânşii (constructorii – n.r.) şi l-au luat. Am spus că trimit în numele ministerului invitaţia la omologul italian să vină la inaugurare. Folosesc acest prilej să punem presiune şi mai mare pe dânşii”, a declarat Grindeanu, citat de News.ro.

Citește și: Podul de la Brăila este aproape gata. Noi imagini cu „Golden Gate”-ul peste Dunăre, care va lega Brăila de Tulcea

Valoarea contractului pentru construirea podului de la Brăila este de 2.375.159.389,70 lei cu TVA. Lungimea podului suspendat este de 1.974,30 metri, iar lungimea drumului principal Brăila-Jijila: 19,095 kilometri. Lungimea drumului de legătură cu DN 22 Smârdan-Măcin este de 4,328 kilometri.

Citește și: FOTO: Podul de la Brăila a fost surprins în imagini spectaculoase. Nori de aburi au învelit Dunărea

Contractul a fost semnat în 19 ianuarie 2018, iar termenul contractual de finalizare era 2021.