Aeroportul din Iaşi este închis din cauza condiţiilor meteo severe. Mai multe zboruri au avut întârzieri la Aeroportul Henri Coandă

Aeroportul din Iaşi este închis din cauza condiţiilor meteo severe. Şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 08:59
Aeroportul din Iaşi este închis din cauza condiţiilor meteo severe. Mai multe zboruri au avut întârzieri la Aeroportul Henri Coandă

Oficialii Aeroportului International Iasi au luat decizia de a inchide aerogara internationala din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic.

” Stimati pasageri, Din cauza conditiilor meteo severe, pe Aeroportul Iasi nicio cursa nu poate ateriza sau decola momentan. Ninsorile abundente si vantul puternic fac imposibila desfasurarea activitatilor aeroportuare.
Operatiunile de zbor au fost suspendate deocamdata, insa aeroportul ramane deschis.

In momentul in care vremea va permite si se comunica reluarea curselor, toata tehnica din dotare va fi antrenata in procesul de deszapezire a suprafetelor de miscare.
Daca aveti programate zboruri astazi, va recomandam sa tineti in permanenta legatura cu operatorii aerieni.” se arata in comunicatul celor de la Aeroportul International Iasi.

Curselele aeriene care umau să ajungă al Iaşi de la Bruxelles (ora 12.10) şi Londra (ora 13.20) au fost anulate, iar alte două curse care urmau să aterizeze din Otopeni sunt amânate.

Pe aeroportul Henri Coandă de lângă Bucureşti, au existat, în cursul dimineţii, întârzieri de până la 50 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare.

„Au fost întârzieri de maximum 50 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare. Nu au existat probleme deosebite”, a spus Iordache.

Şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00.