Aeroportul din România care a montat două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa a montat şi a pus în funcţiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere), achiziţia fiind realizată de către Guvernul României, potrivit unui comunicat transmis miercuri de reprezentanţii aeroportului.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 07:02
Aeroportul din România care a montat două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor

„Aceste aparate de tip CK 350F (producţie Irlanda) au fost amplasate în Terminalele de Plecări şi Sosiri Internaţionale. Sistemele au o precizie de 0,2o C, au capacitatea de a monitoriza simultan 20 de pasageri şi pot fi setate să transmită alarme vizuale şi sonore pentru optimizarea timpilor de prelucrare”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Încă 13 români au murit de coronavirus. Bilanţul total a crescut la 854 de decese

Reprezentanţii aeroportului susţin că aceste aparate ajută la „detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului şi care ar putea să se încadreze în definiţia de caz.”

Măsura a fost luată pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, în completare la măsurile de igienă, dezinfecţie şi triaj epidemiologic care sunt implementate de aeroport.

Citeşte şi: Un avion care transporta materiale medicale s-a prăbuşit lângă aeroport. Cel puţin patru persoane erau la bord