Aeroportul din Timişoara va fi închis timp de o săptămână

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara va fi închis, pentru cel mult o săptămână, în a doua jumătate a lunii august, pentru lucrări de reparaţii la pistă.

RomaniaTV.net
21 mai 2013, 19:20
Aeroportul din Timişoara va fi închis timp de o săptămână

Directorul general al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, Daniel Idolu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din cauza unor lucrări de reparaţii care vor fi făcute la pista aeroportului traficul aerian va fi oprit pentru cel mult şapte zile, în a doua jumătate a lunii august.

„În 15 iunie vor începe lucrările de reparaţii la pista de decolare-aterizare a aeroportului. Mai întâi se va închide o porţiune de pistă, pe o lungime de 1.400 de metri. După ce se vor finaliza aici lucrările, această porţiune va fi redeschisă şi în acelaşi timp se va închide o altă porţiune, de 1.285 de metri. Practic se începe cu capetele pistei. După ce se va finaliza şi a doua porţiune, rămâne mijlocul, o porţiune de 815 metri. Pentru porţiunea de mijloc vom închide aeroportul timp de şapte zile, cel mult”, a declarat Idolu, precizând că perioada exactă în care aeroportul va fi închis va fi anunţată cu o lună înainte.

Lucrările care se fac la pistă constau în reparaţii la rupturi de muchii şi colţuri ale dalelor, închiderea exfolierilor superficiale ale suprafeţelor de beton şi alveolelor, înlocuiri de dale de beton, aşternerea stratului asfaltic, repoziţionarea sistemului de balizaj luminos şi realizarea marcajului diurn.

„Deocamdată, siguranţa nu este afectată, dar cu timpul există riscuri ca pista de decolare-aterizare să se degradeze accelerat, de aceea sunt necesare aceste lucrări”, a explicat Idolu, potrivit Mediafax, .

Valoarea lucrărilor la cei 3.500 de metri de pistă este de 11.900.000 de lei, banii provenind dintr-un credit accesat de către S.N. Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

Lucrările vor fi executate de către S.C. Albix General Construcţii S.R.L., societate specializată şi autorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru lucrări în infrastructura aeroportuară.