Aeroportul Henri Coandă din București a primit acreditare pentru sănătate și siguranță

Aeroportul Henri Coandă a anunțat astăzi că a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor.

24 nov. 2020, 16:51
Aeroportul Henri Coandă din București a primit acreditare pentru sănătate și siguranță

Aeroportul Henri Coandă din București a fost acreditat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus atât pentru angajați, cât și pentru pasageri.

Citește și: Incendiul de la Piatra Neamţ. Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de rudele unui pacient decedat

„Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate şi siguranţă din partea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor (Airport Council International – ACI World). Acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate şi siguranţă pentru pasageri şi angajaţi, pe AIHCB”, anunţă compania.

Aeroporturi Bucureşti susține că, în contextul pandemiei de coronavirus,  a implementat, pe aeroporturile pe care le gestionează, toate măsurile prevăzute în cerinţele legale şi reglementările naţionale şi internaţionale, dar şi recomandările venite din partea organismelor aviaţiei civile internaţionale.

”Această acreditare reprezintă un pas important în menţinerea încrederii pasagerilor, dar şi a angajaţilor de pe aeroport (ai noştri sau ai altor entităţi – companii aeriene sau de handling, instituţii ale statului etc.) că am luat şi continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activităţii şi revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie”, a declarat Florin Dimitrescu, directorul general al CN Aeroporturi Bucureşti.

De asemenea, Compania Națională Aeroporturi București a  solicitat acreditarea acestor măsuri, pe linie de sănătate şi siguranţă a pasagerilor, din partea ACI World, pentru AIHCB.

Aeroportul Henri Coandă din București: „În vederea acreditării AIHCB în cadrul programului Airport Health Accreditation, au fost evaluate măsurile de protecţie luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar şi în toate punctele de interacţiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră şi vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecţia şi instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entităţi, dar şi infrastructura şi şi activităţile operaţionale şi de mentenanţă. Comunicarea, în special cu publicul, a constituit un capitol important în evaluare”, arată compania.

 


loading...