Incendiul de la Piatra Neamţ. Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de rudele unui pacient decedat

Rudele unui pacient decedat în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ au dat în judecată spitalul şi cer despăgubiri de 1 milion de euro. Avocatul Adrian Cuculis face o paralelă între incendiul de la Clubul Colectiv şi cel de la spitalul din Piatra Neamţ şi spune că la fel ca în cazul victimelor din club, şi medicii legişti au stabilit ca principală cauză a decesului pacientului T.I Insuficienţă Renală Acută (IRA).
Alina Andrei
24 nov. 2020, 16:28
Incendiul de la Piatra Neamţ. Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de rudele unui pacient decedat

Rudele unui pacientului decedat în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ au depus plângere penală şi solicită Parchetului de pe lângă IICJ tragerea la răspundere a spitalului pentru incendiu pentru ucidere din culpă. De asemenea, fiul şi soţia pacientului mort în incendiul de la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au solicitat plata unei despăgubiri de 1 milion de euro, a anunţat avocatul Adrian Cuculis, cel care le reprezintă.

În plângerea penală se arată că în data de 5 noiembrie pacientul T.I. a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Piatra Neamţ, prezentând simptome specifice COVID-19. În urma testării, pacientul T.I. a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 şi internat la secţia COVID a spitalului din Piatra Neamţ.

După decesul survenit în urma incendiului din secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ, pacientului T-I. i s-a făcut autopsie. Aceasta a arătat ca principală cauză a decesului IRA – Insuficienţă Renală Acută, fibroză ischemică de miocard, hipertrofie cardiacă şi pneumonie bilaterală.

„Observând raportul de autopsiere şi prin comparaţie cu tragicul eveniment din clubul Colectiv, observăm că o parte dintre victimele ce au ieşit cu viaţă din clubul Colectiv însă au decedat ulterior în UPU, principala cauză a decesului o presupune instalarea IRA”, arată avocatul în plângerea penală.

Citeşte şi: Incendiu ATI Piatra Neamţ. Încă doi pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Neamţ după incendiu au murit

 

Predoiu, despre ancheta privind incendiul de la ATI Piatra Neamţ: E un dosar complex, în care sunt foarte multe expertize de făcut

„E un dosar complex şi, din ce date am, inclusiv date publice, îmi dau seama că e un dosar în care sunt foarte multe expertize de făcut. Expertizele presupun o anumită durată de timp până când îşi prezintă concluziile. Trebuie să avem răbdare cu concluziile acolo, nu mă pot putem pronunţa, altminteri nu am competenţe în dosarul respectiv, dar din experienţă şi ce date am, cred că trebuie să aşteptăm concluziile după ce aceste expertize. Procurorii ştiu mai bine aici”, a explicat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Zece pacienţi au murit în data de 14 noiembrie într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost scoase de cadrele medicale. Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde doi au murit ulterior.

Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului.

Citeşte şi: Incendiul de la spitalul Piatra Neamţ. Medicii au sunat de patru ori la 112

 

Despăgubiri de 1 milion de euro de la CNADNR pentru o tânără care si-a pierdut o mâna într-un accident în 2006

Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov in aprilie 2012, la Tribunalul Bucuresti, dupa ce si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006.

Instanta a admis cererea tinerei, in aprilie 2013, si a obligat CNADNR sa ii plateasca daune morale de un milion de euro.

Decizia a fost contestata cu apel de CNADNR, la Curtea de Apel Bucuresti, care in 27 noiembrie 2013 a redus la 200.000 de euro daunele morale pe care compania trebuia sa le plateasca tinerei.

„Desi pierderea mentionata are natura unei infirmitati cu caracter permanent, nu poate fi negat faptul ca aceasta nu limiteaza, de exemplu, posibilitatea de deplasare autonoma a reclamantei. De asemenea, chiar daca, asa cum s-a aratat, accesul la o activitate profesionala este limitat, fiind necesare eforturi suplimentare, totusi aceasta nu poate echivala cu o situatie de ingradire totala a acestei posibilitati”, aratau judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in motivarea deciziei.

Accidentul in urma caruia Elena Ghegeliu si-a pierdut mana dreapta a avut loc in 2006, in timp ce aceasta mergea, impreuna cu prietenul ei, spre Brasov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o alta masina care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul in care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a strapuns portiera dreapta a masinii si i-a intrat tinerei in mana. Aceasta a fost dusa atunci la spital, unde i-a fost amputat bratul drept.

Politistii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au inceput atunci cercetarile in acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca de vina pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranta a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreapta a sensului de mers spre Brasov.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Drum drept spre pace. Ucraina și SUA au semnat acordul pe minerale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici