Aeroportul unde pasagerii infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi detectaţi cu ajutorul câinilor: "Vor fi mirosiţi"

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 21:16 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 21:16 // Sursa: romaniatv.net

Miercuri, a fost lansat un program pilot pentru a detecta pasagerii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor. Aceştia sunt antrenaţi să-i detecteze cu ajutorul mirosului, informează mass-media locale citate de EFE.

Patru câini din rase diferite vor încerca timp de patru luni să detecteze pasagerii contaminaţi cu noul coronavirus, pe aeroportul din Helsinki, în cadrul acestui proiect finanţat de guvernul finlandez care, dacă va avea succes, ar putea fi o alternativă mai rapidă şi mai ieftină la actualele teste PCR, transmite Agerpres.

Iniţiativa, susţinută de Asociaţia Finlandeză de Detectare Olfactivă, este primul experiment de acest tip din Europa şi al doilea din lume (după Emiratele Arabe). Experţi din Australia, Franţa, Germania şi SUA fac de asemenea investigaţii în această direcţie.

Cei patru câini, care se numesc Valo, Miina, ET şi Kossi, au fost anterior antrenaţi să detecteze cu ajutorul mirosului boli precum cancerul sau diabetul. Alte şase animale au fost eliminate de la acest experiment, deoarece zgomotul ambiental le afecta randamentul.

Dacă proiectul pilot are succes, rezultatele vor avea aceeaşi valabilitate ca şi testele PCR. Pasagerii vor fi mirosiţi de câini, la fel ca la controalele anti-drog, a declarat un responsabil al aeroportului.

Potrivit televiziunii publice Yle, procedura nu implica contactul direct cu câinele. Pasagerii care se oferă să se supună acestei probe se vor freca pe piele cu o bucată de pânză pe care o vor introduce într-un recipient, care va fi apoi mirosit de câine într-un compartiment alăturat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeroport helsinki caini detecteaza covid Finlanda
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H