Aeroporturile din Bucureşti, în top 5 european al creşterii de trafic aerian

Cele două aeroporturi ale Capitalei, Henri Coandă și Aurel Vlaicu, au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în luna august 2016, de către Airports Council International - Europe, a anunţat, joi, într-un comunicat, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

RomaniaTV.net
13 oct. 2016, 09:08
Aeroporturile din Bucureşti, în top 5 european al creşterii de trafic aerian

„La categoria aeroporturilor cu 5-10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 17% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, după aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) și Tenerife, fiind urmat de aeroportul Faro (Portugalia).

Aeroportul Băneasa a ocupat tot al patrulea loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina), București Băneasa (cu o creștere de 41% a traficului aerian) și Keflavik (Islanda)”, se arată în comunicatul CNAB.

În august, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Dublin, Amsterdam, Barcelona El Prat, Copenhaga și Londra Gatwick.

Citeşte şi Hartă interactivă a parolelor WiFi în aeroporturi din întreaga lume

La categoria 10-25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Gran Canaria (Spania), Alicante și Varșovia (ambele la egalitate), Birmingham și Malaga.

CNAB a înregistrat, în primele opt luni ale anului 2016, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 7.141.740 pasageri și 79.660 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 7.138.426 de pasageri și 71.236 mișcări de aeronave.

„Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în perioada ianuarie — august 2016 a înregistrat o creștere de 16,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016”, arată CNAB.

Potrivit sursei citate, evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 2%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 2,4%. Astfel, în primele opt luni ale anului 2016, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 10,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.