Aeroporturile din Capitală sunt deschise. Traficul aerian se desfăşoară normal

Traficul aerian se desfăşoară normal, luni, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. Ninsoarea şi viscolul, chiar dacă nu au dus la anularea unor curse programate, au provocat întârzieri de câteva ore la toate zborurile cu aterizare ori decolare de pe Aeroportul Internaţional George Enescu din Bacău.

27 ian. 2014, 06:53
Aeroporturile din Capitală sunt deschise. Traficul aerian se desfăşoară normal

UPDATE: Situaţia aeroporturilor la ora 19.00

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfăşoară normal, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri minime la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor. Nicio cursă nu este anulată pe AIHCB din cauza condiţiilor meteo.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt deschise şi operaţionale.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Ninsoarea şi viscolul, chiar dacă nu au dus la anularea unor curse programate, au provocat întârzieri de câteva ore la toate zborurile cu aterizare ori decolare de pe Aeroportul Internaţional George Enescu din Bacău.

„Problemele de orar de zbor au fost cauzate de o serie de cauze complexe care, însă, nu au ţinut numai de noi. Cursele de pasageri sunt tur-retur şi problemele se cumulează cu acelea de la destinaţia spre care pleacă din Bacău sau de la care urmează să ajungă în Bacău”, a declarat pentru Agerpres Lucian Sion, director tehnic la Aeroportul Bacău.

Potrivit acestuia, de la declanşarea ninsorii pe Aeroportul băcăuan, „s-a lucrat non-stop la deszăpezirea şi întreţinerea pistei’, fiind constituite, inclusiv pentru zilele următoare, ‘echipe care să fie pregătire pentru a acţiona ori de câte ori se impune, 24 de ore din 24, astfel încât să nu se înregistreze zboruri anulate”.

De la Bacău, cursa de Londra a plecat cu aproape două ore întârziere, iar cea având destinaţia Bergamo, Italia, care trebuia să decoleze la ora 7.25, şi-a luat zborul cu o întârziere de aproximativ o oră şi un sfert.