Aeroporturile Otopeni şi Băneasa raportează un profit în creştere de trei ori şi un nivel record de pasageri

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, un profit brut de aproximativ 21,5 milioane lei, potrivit unui comunicat al CNAB remis, luni, Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 07:00
Aeroporturile Otopeni şi Băneasa raportează un profit în creştere de trei ori şi un nivel record de pasageri

Această valoare este de 2,7 ori mai mare faţă de profitul aferent primului trimestru din 2013. şi a raportat o majorare de 7% a veniturilor.

‘Creşterea (veniturilor – n.red.) s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare, susţinute de creşterea de trafic pe aeroporturile companiei. În trimestrul I 2014, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri, atingând nivelul record de 1.566.992 pasageri, cu 4,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014’, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, contrar trendului înregistrat pe majoritatea aeroporturilor europene importante, s-a înregistrat, pentru prima dată în ultimii ani, şi o creştere a numărului de mişcări aeronave (decolări şi aterizări).

Astfel, în luna martie 2014, numărul mişcărilor de aeronave a fost de 7.643, cu aproximativ 1,8% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numărul de mişcări de aeronave ridicându-se la 95.984.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.


loading...
Partenerii noștri