Afacere de pe vremea bunicii, momeală bună pentru fonduri UE FOTO VIDEO

Acul, aţa şi războiul de ţesut au reuşit să atragă 135.000 de euro din fondurile europene. Într-un sătuc de munte din Mehedinţi, 9 femei cos costume populare ca acum 100 de ani. Munca lor a reuşit să-i convingă pe cei care pun semnătura pe proiecte europene, dar şi pe bancheri.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 10:25

Povestea atelierului din Cracul Lung a început în 2009. Când Oana Pârvan s-a gândit să-şi încerce norocul în afaceri. Pasiunea şi priceperea în a coase au transformat un vis vechi în realitate.
„Ia asta pe care o port astăzi am învăţat să o cos de la 8 anişori, deci n-a venit totul aşa dintr-o dată. La început am lucrat singură, mi-am făcut un costum popular”, mărturiseşte Oana Pârvan, proprietara afacerii.

La început a fost doar o afacere de familie, care în scurt timp s-a dezvoltat. Pentru că începuseră să apară cereri din ce în ce mai multe, a apărut nevoia de spaţiu şi de bani. „Am mers la Drobeta Turnu Severin, la agenţie, am luat un formular din acela şi am citit”, mai spune proprietara.

Uşor de zis şi greu de realizat. Să convingă un bacher să-i dea bani pentru a lucra ca acum 100 de ani părea aproape imposibil.

„Nu a avut nimeni încredere în mine, până şi cei de la bancă au venit până aici”, completează Oana Pârvan.

Deşi este o muncă migăloasă, femeile lucrează cu drag. Sunt bucuroase că aşa au şi ele unde să muncească.

Proprietara plăteşte aproape 5.000 de lei lunar la bancă, însă este foarte optimistă. Şi se gândeşte deja să-şi extindă vânzările şi în afara ţării.