Afacere imensă făcută de Cosmin Olăroiu. Câte zeci de milioane urmează să încaseze antrenorul român

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, a încheiat o înțelegere cu firma în care este acționar antrenorul Cosmin Olăroiu privind construcţia unui complex rezidenţial la Bucureşti.

20 ian. 2024, 15:54
Afacere imensă făcută de Cosmin Olăroiu. Câte zeci de milioane urmează să încaseze antrenorul român

Încă din iunie 2021, Olăroiu și partenera sa de afaceri au început săpăturile primei faze a proiectului, care va cuprinde 3 blocuri cu 10 etaje și unul cu 5 etaje, care includ 245 de apartamente. Proiectul urmează să le aducă investitorilor un venit de 19 milioane de euro.

În faza a doua sunt proiectate încă 3 blocuri cu 10 etaje, care includ circa 295 de apartamente, potrivit Profit.ro. Dezvoltatorul intenționează să obțină autorizare pentru un etaj suplimentar fiecărui bloc și să poată construi alte circa 60 de apartamente.

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai bine cotați antrenori români de fotbal. Împreună cu Roxana Tănase, deţine, din 2016, cu câte 50% din acțiuni fiecare, SA Izolatorul.

Este vorba de fosta fabrică de produse de izolare și etanșare din București.

Inițial, Olăroiu și Tănase au încheiat un acord cu Hagag prin care compania cu capital israelian urma să cumpere 50 de apartamente și 50 de locuri de parcare contra sumei de 5,3 milioane de euro, din care 3 milioane de euro au fost plătiți în avans.

Acum, cele două părți au semnat un nou acord, prin care Hagag urmează să intre ca asociat, cu 51%, în firma dezvoltatoare a proiectului imobiliar.

Citește și: Clienții Banca Transilvania, CEC Bank, BCR și Raiffeisen primesc 10% reducere la plata taxelor cu acest tip de card

În momentul în care se va realiza această asociere, Hagag s-a angajat să transfere lui Olăroiu și Tănase încă 2 milioane de euro, care se vor adăuga celor 3 milioane de euro plătiți anterior.

Hagag anticipează costul total de dezvoltare a ansamblului rezidențial la aproximativ 84,5 milioane de euro. Estimările companiei israeliene indică încăsari de circa 103,5 milioane de euro din vânzarea apartamentelor și a locuri de parcare. Şi un profit brut de circa 19 milioane de euro, din care cota ce ii revine a fost calculată la circa 9,5 milioane euro.

Prin acest proiect, Hagag se lansează pe un nou segment de piață din România. Este vorba despre apartamentele middle market.

Celelalte proiecte Hagag în România sunt dedicate sectorului premium al pieței.

Pe Șoseaua Electronicii sunt în diferite etape de autorizare sau construcție mai multe proiecte rezidențiale ale dezvoltatorului israelian.

Portofoliul imobiliar românesc al Hagag depășește valoarea de 300 de milioane de euro, potrivit propriului anunț.

Compania a mai cumpărat un teren lângă Circul de Stat din București unde planifică realizarea unui proiect rezidențial de lux cu 80 de apartamente.

Hagag este în curs de a achiziționa celebrul hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu.

Citește și: Majorare de ultimă oră de salarii pentru încă o categorie de bugetari. Guvernul aproape că uitase de aceşti români!