Afacerea care a îmbogăţit mulţi români. Investiţia este minimă, iar lunile cele mai profitabile sunt iunie şi septembrie

Mulţi români au realizat profituri considerabile dintr-o afacere care necesită o investiţie deloc mare şi pentru care nu este nevoie de studii de specialitate, astfel încât este accesibilă aproape oricui.

11 sept. 2023, 09:43
Afacerea care a îmbogăţit mulţi români. Investiţia este minimă, iar lunile cele mai profitabile sunt iunie şi septembrie

Este vorba despre comerţul cu flori şi aranjamente florale, care în luna septembrie sunt la mare căutare, fiind perioada în care copiii încep anul şcolar şi, aşa cum este tradiţia, aceştia oferă în prima zi flori învăţătoarelor sau profesoarelor.

„Cele mai căutate sunt florile toamnei, coloratele crizanteme, margaretele şi nelipsiţii trandafiri, iar un buchet costă în jur de 40-50 de lei. Toţi florarii sunt aglomeraţi astăzi, lucrează pe ultima sută de metri să onoreze toate comenzile pentru mâine, pentru că unii florari au primit unele comenzi chiar şi în urmă cu câteva săptămâni, aşa că lucrează la foc continuu.

La mare căutare sunt, de asemenea, şi aranjamentele cu flori de câmp, lavandă sau bumbac pentru că acestea rezistă mai mult. Aici vorbim de preţuri cuprinse între 65 şi câteva sute de lei.

Sunt flori, aranjamente şi buchete pentru oricine îşi doreşte să ofere un mic cadou mâine, în prima zi de şcoală, doamnelor de la catedră. Chiar dacă vorbim de o cerere destul de mare şi de un preţ al florilor mai mare decât anul trecut cu 30-40%, foarte mulţi florari ne-au spus că prima zi de şcoală nu le mai aduce profitul din alţi ani.”, a declarat Diana Speretoiu, comerciant de flori, pentru Observatornews.

Citeşte şi: Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală. Un copil de 9 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta și i-ar fi intrat ghidonul în gât