Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală. Un copil de 9 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta și i-ar fi intrat ghidonul în gât

Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală. Un copil de 9 ani a murit duminică, 10 septembrie, după ce a căzut cu gâtul în ghidonul unei biciclete. Imediat după accident, băiețelul a intrat în stop cardio-respirator. La fața locului a intervenit un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, pentru a-i salva viața copilului, însă a fost prea târziu.

11 sept. 2023, 08:52
Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală. Un copil de 9 ani a murit după ce a căzut cu bicicleta și i-ar fi intrat ghidonul în gât
Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală

Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală. Accidentul s-a produs pe Faleza Superioară a Dunării, pe trotuar, în dreptul Parcului Viva, iar băiețelul era însoțit de părinți, când s-a întâmplat. Poliția urmează să stabilească dacă se încadrează în categoria evenimentelor rutiere, potrivit Pro Lider FM.

Citește și: Halucinant! O femeie a murit, după ce medicii de la Spitalul Județean din Galați au tratat-o pentru diabet, deși a acuzat probleme la plămâni

Tragedie în Galați înainte de prima zi de școală

Martorii susțin că băiețelul a căzut cu bicicleta, apoi s-a ridicat și a fugit spre mama lui, însă, în scurt timp, a căzut din picioare. Ar fi apucat să spună că îl doare tare gâtul și nu poate respira.

Copilul a fost transportat apoi de urgență la Spitalul de Copii din Galați. Manevrele de resuscitare au continuat pe durata transferului la unitatea medicală, însă ulterior acesta a murit.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că minorul se deplasa pe o bicicletă pe aleea pietonală de pe bulevardul Marea Unire, dinspre zona Trecere Bac către strada Prelungirea Traian, iar când a ajuns în zona parcului Viva, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, autoaccidentându-se.

La momentul producerii accidentului minorul era însoțit de părinții săi și de un frate care se plimba alături de el, tot pe o bicicletă.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească împrejurările în care s-a produs acest tragic accident rutier„, a transmis IPJ Galați.