Afacerea de sezon cu care un român a dat lovitura. Are deja mii de comenzi: „Preţurile încep de la 43 de lei”

Deși ne mai desparte o lună de Crăciun, brazii au apărut de ceva vreme în piețe și în magazine. Românii nu se înghesuie încă să-i cumpere, nici pe cei artificiali, nici pe cei naturali, deşi, în această perioadă, preţurile sunt încă accesibile. Acestea vor creşte simţitor, însă, pe măsură ce ne apropiem de sărbători.

20 nov. 2023, 11:13

Gabriel Vasile a dat lovitura în acest an: are un magazin online de brazi artificiali, iar preţurile încep de la 43 de lei. Atât costă cel mai mic brad, cel de 40 cm. Cei mai căutaţi sunt, însă, cei 3D şi 2D, înalţi de 2,20 m.

Gabriel a dat lovitura cu comerţul online de brazi: „Cei mai căutaţi sunt cei cu ace 3D şi ace 2D”

Brazi din ce în ce mai frumoşi, mai stufoşi, să umple casa. Preţurile încep de la 43 de lei, pentru cel mai mic brad, de 40 de cm. Cei mai căutaţi sunt cei cu ace 3D şi ace 2D. În mod special, înălţimile 2.20 m, pentru că încap cel mai bine în apartament„, spune Gabriel pentru Observator

Un brad artificial de apartament costă între 300 şi 1.500 de lei. Preţuri asemănătoare găsim şi în supermarketuri.

Brazi cumpăraţi în rate

Preţurile sunt încă accesibile, dar vor creşte pe măsură ce ne apropiem de sărbători. Un brad de Crăciun, potrivit pentru un apartament, înalt de maximum doi în doi metri, costă acum 69 de lei. Însă, la început de decembrie, acelaşi brad va costa 79 de lei, iar apoi va ajunge la 89 de lei.

Citeste si Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un brad de Crăciun de la Carrefour. Prețurile sunt uriașe pentru categoria „premium”

Cei crescuţi exclusiv în ghiveci, sunt de la 199 de lei sezonul acesta, până la câteva mii de lei, în funcţie de înălţime. O să avem până la 3,5 metri. De la 80 de cm pana la 3,5 metri. Unul din cele mai comandate modele, la înălţimea 2,20 m, cea mai potrivită pentru apartament. Este un material care imită bradul natural. În jur de o mie de lei„, spune Ştefan Voicu, CEO la o firmă care comercializează brazi, potrivit aceleiaşi surse.

Destul de mulţi comercianţi dintre cei care vând online au început să practice şi vânzarea în rate. Brazii care costă până într-o mie de lei pot fi plătiţi  în patru rate.

Citeste si Nicușor Dan, în vizită la Moș Crăciun! Grinch-ul Capitalei a furat startul și s-a pozat alături de familie lângă brad