Afacerea inedită care i-a dat pe spate pe români. Sarmalele la cornet, cel mai nou concept de mâncare tradițională

Un student din Iași a venit cu o idee inovatoare de a-i răsfăța pe iubitorii de mâncare tradițională.

13 oct. 2021, 23:03
Afacerea inedită care i-a dat pe spate pe români. Sarmalele la cornet, cel mai nou concept de mâncare tradițională

Afacerea inedită care i-a dat pe spate pe români. Astfel, Emilian Popa a venit cu conceptul de sarmale la cornet, unde găsim cinci sarmale amplasate într-un cornet cu smântână și cuburi de mămăligă.

Afacerea inedită care i-a dat pe spate pe români. Sarmalele la cornet, cel mai nou concept de mâncare tradițională

Emilian Popa a decis să deschidă o afacere inedită cu produse naturale în centrul oraşului, printre plăcinte, cozonaci şi sărăţele. Noul concept a ajuns să fie tot mai căutat în municipiu. Cu o experienţă în administrarea afacerilor dobândită încă de la începutul facultăţii, tânărul student s-a lansat cu succes în afaceri cu plăcinte, mai exact „Plăcintele Domneşti”, în urmă cu patru ani.

Vrând să pună în valoare şi produsele tradiţionale româneşti, tânărul ieşean a demarat în luna septembrie a acestui an un concept inedit numit „Cinci sarmale”, pe care le serveşte într-un cornet din pâine. „Eu am început singur, însă am o echipă foarte bună în spate. Părinţii mei sunt aproape de mine şi formăm o echipă foarte puternică, sperăm sa nu ne oprim la un singur punct de lucru. Profilul clientului nostru este de toate vârstele”, ne explică antreprenorul Emilian Popa.

Citește și: Reţete Paşte 2021. Un Chef celebru te învaţă să găteşti carnea de miel pentru masa de Paşti
Conceptul „Cinci sarmale”, adaptat societăţii aflată într-o grabă continuă, a fost primit cu bucurie de ieşeni.    „De la copii de 14 ani, care doresc să mănânce o porţie de sarmale, până la persoane în vârstă de 60-70 de ani, care nu mai au chef răbdarea necesară pentru a face o oală de sarmale”, subliniază tânărul.   Afacerea lui Emilian Popa a venit şi în sprijinul antreprenorilor locali din Iaşi. Singurul produs folosit la sarmale care nu provine din Iaşi, ci de la Botoşani, este smântâna.   „Această reţetă e căutată, îngrijită, este adunată din partea Moldovei. Am vrut să rămânem strict pe sărmăluţele moldoveneşti şi să nu influenţăm din alte zone. Merg foarte bine la pachet, dar şi la cornet”, explică Luş Ursu, bucătar.

Citeste și: Sărbătorile Iaşiului, organizate în plină pandemie. Încep pregătirile pentru pelerinajul Sfintei Parascheva, deşi incidenţa e în creştere. „Nu e al treilea război mondial”