Afacerea momentului în România: Se stă la coadă mai ceva ca la covrigi

De câteva luni, pe un trotuar din Iaşi a apărut o rulotă. Ieşenii au făcut imediat coadă, împinşi, probabil, mai întâi de curiozitate, apoi de zvonuri, apoi ne nevoi.

30 iul. 2014, 07:52
Afacerea momentului în România: Se stă la coadă mai ceva ca la covrigi

Acel mic amplasament mobil este o curăţătorie de perne. Ideea nu a răsărit la Iaşi. Astfel de rulote se găsesc în multe alte târguri ale ţării mai mici sau mai mari. Dar este evident că afacerea merge, din moment ce se răspândeşte, scrie Ziarul de Iaşi.

Deşi este deja de ceva vreme în Păcurari, ieşenii încă fac cozi zi după zi la geamul rulotei. Vin încărcaţi ca pentru drum lung, cu saci şi sacoşe de rafie în care au pernele ce urmează să fie curăţate. Timpul de aşteptare este mic – de 5 – 10 minute. Au noroc că acolo e umbră şi mai schimbă o vorbă cu ceilalţi oameni de la rând.

Curăţarea simplă îi costă 10 lei. Dar dacă plătesc ceva în plus, ieşenii se pot alege cu un dos de pernă nou (german, după cum se precizează pe afiş), al cărui preţ diferă în funcţie de mărime. Oricum, cu aproape 30 de lei, cei care au stat la coadă câteva minute se întorc acasă cu o pernă „aproape nouă”.