Afaceri de succes: Ferme de văcuţe, deschise cu bani din fondurile europene

Afacere de succes pe bani europeni. În vremuri de criză, mai mulţi tineri din Gorj au avut curajul să-şi deschidă propriile afaceri. Au accesat fonduri europene şi şi-au deschis ferme de văcuţe. Zilnic se obţin tone de lapte, iar unele produse ajung şi la export.

RomaniaTV.net
04 dec. 2011, 07:33
Afaceri de succes: Ferme de văcuţe, deschise cu bani din fondurile europene

Sorin Vâlceanu din Curtişoara, judeţul Gorj, este unul dintre curajoşi. Are 28 de ani şi şi-a încercat norocul anul trecut. A depus un proiect pentru obţine bani ca să-şi deschidă o fermă de vaci, iar în primăvară, i-a fost aprobat.

Tânărul are şi studii în domeniu. A terminat liceul veterinar, iar acum este student la Facultatea de Zootehnie din Timişoara. Învaţă însă la distanţă, ca să se poată ocupa de văcuţe.

Sorin a cumpărat aparatură de ultimă generaţie pentru fermă. 8.000 euro a investit numai într-un dozator de lapte. L-a amplasat într-o piaţă din Târgu Jiu, iar zilnic vinde câte 270 de litri.

Sorin nu este singurul care şi-a făcut fermă pe bani europeni. Cu banii obţinuţi, unii tineri au investit nu doar în ferme de animale, ci şi în pomicultură sau apicultură.


loading...
Partenerii noștri