Afacerile ilegale ale procurorului Betelie

Avea o afacere profitabilă de reciclare a deşeurilor, angajaţi la negru, intervenea la primari şi ameninţa, mai în glumă, mai în serios, poliţişti. Nu este vorba despre un interlop, ci chiar despre prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 07:21
Afacerile ilegale ale procurorului Betelie

Mihai Betelie a fost suspendat din funcţie după ce colegii de la DNA au cerut arestarea sa. Judcătorii au respins propunerea procurorilor, dar motivarea dezvăluie detalii picante despre afacerile cu gunoi ale magistratului.

Din afacerile cu gunoi se scot bani frumoşi, iar Mihai Betelie ştia acest lucru. Procurorul s-a asociat cu Bogdan Grigorescu, secretar general în cadrul Primăriei Sectorului 1 şi înfiinţat o societate comercială, administrată prin interpuşi, deşi statutul le interzice acest lucru. Au urmat contracte încheiate cu Rebu şi Romprest, dar şi o intervenţie pentru a ajunge la Silviu Prigoană

Pentru a cotiza mai puţin la bugetul statului, la societatea procurorului au fost angajaţi oameni care munceau la negru. Firma a fost „vizitată” de cei de la Poliţia Economică Ilfov, iar procurorul a decis să ia măsuri.

Nemulţumit de controalele celor de la Poliţia Economică Ilfov, Mihai Betelie a apelat şi la un coleg al său de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Mihai Betelie a încercat să-şi extindă afacerile cu ajutorul liberalului Hubert Thuma. Prin intermediul acestuia, procurorul urmă să intervină la mai mulţi primari.