Afacerile lui IPS Teodosie. Câți bani încasează lună de lună preotul BOR. Datorii uriașe către bănci

IPS Teodosie este unul dintre cei mai respectați preoți, la nivelul BOR. Grație notorietății, părintele de la Constanța încasează lunar un venit de 28.000 de lei. 

21 oct. 2022, 15:13
Afacerile lui IPS Teodosie. Câți bani încasează lună de lună preotul BOR. Datorii uriașe către bănci

Arhiepiscopul Tomisului primește salariu, bani de la slujbe și este ctitor al unei mănăstiri la Suceava, Dorina-Arini, lângă care a fost ridicat un centru balnear cu spații de cazare, pentru credincioși, scrie Fanatik.

Profiturile generate de unitatea de cazare ajung în conturile Fundației „Sfinții Pricopie și Elisabeta” – numele părinților preotului.

În 2021, fundația a declarat venituri de 1 milion de lei, iar în 2020, an marcat de criza COVID, de aproape 600 de mii de lei.

 

Cât costă o noapte de cazare în complexul controlat de fundația lui IPS Teodosie

 

Complexul de la Dorna Arini a fost ctitorit de IPS Teodosie cu bani proveniți din donații și aparține fundației unde Teodosie apare în calitate de membru și președinte onorific.

În baza de tratament, un pachet cu 6 nopți de cazare, demipensiune, 5 zile de tratament și consultație costă 1.500 de lei / persoană. Suplimentul pentru pensiune completă crește bugetul de vacanță cu încă 150 de lei pe zi, mai precizează sursa citată.

Preotul Teodosie Petrescu are venituri lunare de peste 28.000 de lei, care vin de la Arhiepiscopia Tomisului și de la Universitatea Ovidius din Constanța, unde este profesor de teologie.

De asemenea, „preotul-vedetă” are datorii de peste 230.000 și 30.000 de euro, la patru bănci din țară.

Potrivit declarației sale de avere, IPS Teodosie are o singură proprietate pe numele său, un teren intravilan de 700 mp la Techirghiol, primit în 2014, prin donație.