Afacerile Orange România dau semne de revenire. A pierdut doar 2 milioane de euro

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a realizat în trimestrul trecut afaceri de 220 de milioane de euro în scădere cu 1,1 % faţă de perioada similară a anului trecut când afişa venituri de 222 de milioane de euro.

03 mai 2012, 08:10
Afacerile Orange România dau semne de revenire. A pierdut doar 2 milioane de euro

Compania şi-a redus semnificativ scăderea afacerilor în condiţiile în care în trimestrul unu al anului trecut scăderea veniturilor era de 6 procente faţă de T1 din 2010.

 La 31 martie 2012, Orange România avea 10.087.025 clienţi, în scădere cu aproximativ 187.000 de utilizatori faţă de trimestrul unu anul trecut iar venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 Euro, în scădere cu 0,7 euro faţă 2011. În decursul acestui trimestru au fost cu 53% mai multe numere portate în reţea decât în perioada similară a anului trecut.

“Ne-am propus să devenim un „digital coach” şi să facilităm accesul la lumea digitală. Strategia noastră este concepută în această direcţie, pentru că dorim să le oferim clienţilor noştri posibilitatea să folosească la maximum dispozitivele pe care le au, să se conecteze, să comunice şi să socializeze mai uşor.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Începutul anului 2012 arată în continuare o creştere a pieţei de tablete şi smartphones. Astfel, numărul de tablete vândute s-a triplat comparativ cu primul trimestru al anului trecut, iar volumulvânzărilor de smartphones a crescut în primul trimestru al anului 2012 cu 44%. Această creştere a susţinut o majorare de 23% a numărului de utilizatori de internet pe mobil.

De asemenea, numărul clienţilor care beneficiază de HD Voice, serviciu lansat în premieră de Orange anul trecut, ce oferă o calitate superioară a sunetului, a crescut în primul trimestru din 2012 cu 20,5% faţă de ultimul trimestru al anului trecut.