Afacerist cunoscut din Iași, suspectat de tentativă de omor

Afacerist cunoscut din Iași, suspectat de tentativă de omor. Inițial, polițiștii au făcut cercetări pentru lovire, dar după ce au analizat leziunile victimei au schimbat încadrarea juridică.

03 dec. 2021, 09:53
Afacerist cunoscut din Iași, suspectat de tentativă de omor

Un afacerist cunoscut din județul Iași, Silviu Stegariu, este vizat în ancheta efectuată de oameni legii după un incident destul de grav. Silviu Stegariu este acuzat de tentativă de omor după ce a înjunghiat un bărbat. Inițial, polițiștii din Pașcani au făcut cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. După ce au fost analizate leziunile victimei, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

„Dosarul a ajuns la noi și s-a schimbat încadrarea juridică, în cea de tentativă de omor. Inițial au fost făcute cercetări pentru lovire asu alte violențe în această cauză. Dosarul a fost repartizat unui procuror, care a demarat ancheta. Deocamdată nu a fost luată vreo măsură preventivă în cauză”, a declarat joi, 2 decembrie 2021, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citată de bzi.ro.

Silviu Stegariu, în vârstă de 33 de ani, moştenitorul unuia dintre cei mai mari fermieri din Iaşi, este acuzat de tentativă de omor după ce a înjunghiat în picior un tractorist care efectua lucrări de arături pe un teren al familiei din satul Heleşteni.

Atacul a avut loc în data de 25 noiembrie. Mai mulţi tractorişti angajaţi ai firmei Agrocom Strunga efectuau lucrări agricole în satul Heleşteni. La un moment dat, tânărul afacerist a mers să verifice stadiul lucrărilor. În urma unei discuţii aprinse cu unul dintre tractorişti, în vârstă de 47 de ani, privind calitatea lucrărilor, Silviu l-ar fi înjunghiat în piciorul stâng pe angajat, cu un cuţit. După atac, tânărul afacerist a sunat la 112 şi a cerut ajutorul unui echipaj medical spunând că tractoristul s-a tăiat la picior. O ambulanţă l-a transportat pe muncitor la spital unde a fost operat. Poliţiştii şi procurorii din Paşcani au deschis în acest caz un dosar penal pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe. Dosarul a fost trimis la Iaşi, iar procurorii au schimbat incadrarea juridică. Tânărul afacerist este acum cercetat pentru tentativă de omor.

 


loading...
Partenerii noștri