Afacerist din Cluj, acuzații de tortură pentru averea din criptomonede. A fost prins beat la volan și cu un deget tăiat

Un prosper om de afaceri din Cluj-Napoca acuză că a fost atacat de un grup de interlopi care l-au torturat în fel și chip cu scopul de a le furniza un cod necesar pentru accesul la portofelul de criptomonede.

17 ian. 2024, 19:55
Afacerist din Cluj, acuzații de tortură pentru averea din criptomonede. A fost prins beat la volan și cu un deget tăiat
Afacerist din Cluj, acuzații de tortură pentru averea din criptomonede. A fost prins beat la volan și cu un deget tăiat

Ciprian Călin Pop, patronul unuia dintre cele mai vechi sports bar din Cluj, Gentlemen’s Bistro, ar fi fost victima unui atac mafiot în urma căruia s-a ales cu o sperietură groaznică, dar și cu un deget tăiat.

Citește și: Cât a scos din buzunar un șofer clujean, după ce și-a încărcat maşina electrică la o stație a primăriei

Afacerist din Cluj, acuzații de tortură pentru averea din criptomonede

Bărbatul susține că ar fi fost torturat și mutilat cu scopul de a oferi unor indivizi cheia virtuală de acces la portofelul electronic cu criptomonede.

Inițial, omul de afaceri nu a făcut nici o plângere, dar a trebuit să dea explicații poliției după un accident rutier. Totul a ieșit la iveală cu puțin timp înainte de ora 6 dimineața, când un echipaj de poliție a fost direcționat spre o mașină implicată într-un eveniment rutier. Când au ajuns la autoturismul oprit pe marginea drumului, agenții l-au văzut pe șofer rănit, cu un deget secționat și plin de sânge. Acesta a fost testat și a rezultat o alcoolemie de 0,76 miligrame per litru, alcool pur în aer expirat.

„La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 05.45, în municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrat un eveniment rutier în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează poliţia.

Cum a fost vorba despre un accident ușor, polițiștii l-au întrebat ce s-a petrecut și l-au transportat la spital, unde s-a și aflat întreaga poveste.  Patronul le-a povestit oamenilor legii că ar fi fost torturat de trei indivizi mascați, într-o hală de la marginea orașului. Agresiunea a avut la bază codul secret de acces la portofelul electronic de criptomonede, unde, susține clujeanul, ar avea circa 200.000 de dolari.

Oamenii legii au identificat locația respectivă, au adunat probe și mijloace de probă și au procedat la vizualizarea mai multor camere de supraveghere video pentru a se corobora datele din teren cu cele relatate de victimă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor. În cauză sunt efectuate cercetări de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroului de Investigații Criminale și Biroul Rutier.

Afaceristul este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliţiştii au deschis și un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. Între timp, unul dintre agresori a fost identificat și reținut de oamenii legii.

Citește și: Cluj-Napoca s-a transformat în Dubai. O cămilă se plimbă liberă pe șosea. „Am adus-o din Austria de la un circ unde fusese abandonată” – VIDEO