Afacerist mort în atentat. Deputat PNL: Sunt şocat şi îndurerat de decesul bunicului copiilor mei

Moartea afaceristului în vârstă de 66 de ani, ucis într-un atentat, l-a şocat pe deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Acesta era fostul ginere al bărbatului.

29 mai 2021, 16:34
Afacerist mort în atentat. Deputat PNL: Sunt şocat şi îndurerat de decesul bunicului copiilor mei

Afacerist mort în  atentat. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea este fostul ginere al bărbatului în vârstă de 66, într-un  atentat.

Afacerist mort în atentat. Prima reacţie a fostului ginere

Fostul ginere al afaceristului în vârstă de 66 de ani este şocat. Acesta a transmis un mesaj pe pagina de Facebook.

„Sunt şocat şi îndurerat de decesul fostului meu socru, bunicul copiilor mei. Chiar dacă viaţa a făcut să nu ne vedem de mult timp, a fost un bunic apropiat şi iubit de Alexandra şi Vlad (n.r. copiii lui Sergiu Bîlcea), care resimt acum dureros această mare pierdere. Este un moment greu pentru familie. În aceste împrejurări rog pe toată lumea să respecte dreptul la intimitate şi viaţă privată al familiei Crişan”, a scris deputatul PNL.

Citeşte şi Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI VIDEO

Reamintim că explozia în care afaceristul în vârstă de 66 de ani a murit a fost provocată în momentul în care acesta a părăsit parcarea unui magazin.

Potrivit unor surse, în aceste momente sunt audiate persoanele care locuiesc în zona unde a avut loc explozia. Reamintim că mai multe ferestre ale blocului la parterul căruia se află supermarketul au fost sparte, fără a exista alte persoane rănite.

O echipă de anchetatori de la Bucureşti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetările în acest caz.

Citeşte şi O maşină a explodat în Arad. Victima, tatăl Laurei Bîlcea, Ioan Crişan, a murit. Se ia în calcul un ASASINAT CU BOMBĂ

Cine era Ioan Crişan, afaceristul care şi-a pierdut viaţa într-un atentant, în Arad

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Ludovic Orban, după explozia în care şi-a pierdut viaţa afaceristul din Arad: România este o ţară sigură

După ce un om a murit sâmbătă în condiţii suspecte la Arad, Ludovic Orban a declarat că România a fost ferită de atentate şi că este o ţară sigură. Fostul premier a precizat că există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor.

„România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură. România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate”, a declarat preşedintele PNL într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul Sigfried Mureşan a precizat că România a reuşit să obţină înfiinţarea, la Bucureşti, a primei instituţii a Uniunii Europene din România – Centrul European pentru Securitate Cibernetică tocmai pentru că Bucureştiul este una din cele mai sigure capitale europene şi că oraşele ţării sunt printre cele mai sigure pentru cetăţeni.

„Când cele 27 de state al Uniunii Europene au acordat această încredere României, faptul că Bucureştiul este, astăzi, una din cele mai sigure capitale din Uniunea Europeană a fost un factor determinant. Oraşele din România sunt, astăzi, în raport cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, considerate printre cele mai sigure oraşe pentru cetăţeni. S-a întâmplat, ar trebui văzut, dar odată un accident nu afectează siguranţa de ansamblu evident al cetăţenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranţă între graniţele ţării şi în toate statisticile privind siguranţa cetăţeanului, în momentul de faţă România ocupă locuri fruntaşe în comparaţie cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene”, a spus europarlamentarul.

Reamintim că o maşină a explodat în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineaţă, iar înăuntru a fost găsită de pompieri o persoană carbonizată. Poliţiştii cred că autoturismul a fost incendiat.

Bărbatul aflat în maşină, care a decedat, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan.