Afaceristul braşovean Ion Neculaie, condamnat la un an şi jumătate cu suspendare

Omul de afaceri a fost condamnat pentru ucidere din culpă, din cauza unui accident de muncă petrecut pe platforma Roman.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 17:42
Afaceristul braşovean Ion Neculaie, condamnat la un an şi jumătate cu suspendare

Ion Neculaie, patronul fabricii de camioane Roman SA şi al echipei de fotbal FC Braşov, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, pentru ucidere din culpă, după ce o persoană a murit într-un accident de muncă pe platforma Roman.

Conform adevarul.ro, Neculaie a primit 5 luni de închisoare pentru neluarea măsurilor prevăzute de Legea protecţiei muncii şi un an şi şase luni pentru ucidere din culpă, pedeapsa rezultantă fiind de un an şi şase luni de închisoare, cu supendare.

El mai fusese condamnat anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare, fiindcă a construit ilegal Sala NATO din Poiana Braşov. Neculaie a declarat că va face recurs. Gazeta Sporturilor scrie că fotbaliştii echipei pe care o patronează, FC Braşov, nu s-au putut antrena sâmbătă şi duminică din cauza lipsei echipamentului lăsat gaj în contul unei datorii la un hotel din Antalya.

Jucătorii braşoveni sunt neplătiţi în ultimele 3 luni, iar Ion Neculaie trebuie să achite o datorie către  Şcoala „Gică Popescu” în contul transferului lui Sabrin Sburlea de la FC Braşov la Rapid, altfel „stegarii” vor fi penalizaţi cu 2 puncte.