Afaceristul Dragoş Săvulescu a fost arestat în Italia. El are de ispăşit în România o pedeapsă cu închisoarea

Dragoș Săvulescu, fostul patron de la Dinamo, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul retrocedărilor ilegale împreună cu Radu Mazăre, a fost arestat luni în Italia.

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 14:00
Afaceristul Dragoş Săvulescu a fost arestat în Italia. El are de ispăşit în România o pedeapsă cu închisoarea

Dragoş Săvulescu trebuie să ispăşească în România o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare, însă s-a sustras executării acesteia, fugind în Italia la începutul anului trecut. Potrivit România TV, Dragoş Săvulescu a fiost prins la Napoli.

Pe numele lui Dragoş Săvulescu era emis un mandat de arestare internațională după ce magistrații l-au condamnat în februarie 2019 la 5 și 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor.

Procurorii DNA au stabilit că Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristi Borcea și Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Citeşte şi Motivare în dosarul lui Radu Mazăre privind retrocedările din Constanţa: „Au funcţionat ca o veritabilă organizaţie de tip mafiot”

Cu ajutorul unui notar, Săvulesu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi. Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Unul dintre cei care au primit o parte dintre drepturile succesorale a fost Cristi Borcea.

În acest dosar au mai fost condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.