Afaceristul Genică Boerică, dat în urmărire prin Interpol, a cerut contopirea pedepselor

Omul de afaceri Genică Boerică a fost condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare cu executare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA de peste 4,5 milioane de euro. Acesta a fugit din ţară înainte să fie condamnat defintiv la închisoare, iar de doi ani este dat în urmărire prin Interpol.

09 aug. 2016, 07:57
Afaceristul Genică Boerică, dat în urmărire prin Interpol, a cerut contopirea pedepselor

Dosarul în care Genică Boerică a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, se referă la obţinerea ilegală de restituire de TVA în valoare de 13,5 milioane de lei. Potrivit rechizitoriului, în perioada iunie 2001 – iunie 2003, inculpaţii au obţinut în diverse forme de participare penală şi prin mijloace frauduloase, suma de 13,6 milioane de lei din partea Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, potrivit adevarul.ro.

Genică Boerică a fost condamnat, în 2014, de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie la 10 ani de închisoare cu executare pentru returnări ilegale de TVA.

Omul de afaceri Genică Boerică a reuşit să fugă din ţară înainte să fie condamnat la închisoare, iar de doi ani este căutat prin Interpol. În ciuda situaţiei în care se află, Genică Boerică a avut tupeul să ceară contopirea pedepsei. Tribunalul Dolj a amânat judecarea cererii pe data de 12 septembrie.

Omul de afaceri Genică Boerică a contestat în luna iulie executarea pedepsei de zece ani de închisoare, dar şi aplicarea legii mai favorabile la Tribunalul Bucureşti. Genică Boerică a lovit în anul 2011 un tânăr aflat în scaun cu rotile aflat pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului. Controversatul om de afaceri a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului.