Afaceristul Robert Nica, apropiat al Clanului Sportivilor şi al liderului galeriei FCSB Gheorghe Mustaţă, reţinut de poliţie după o urmărire ca-n filme. A spart barajul poliţiei, a provocat un accident şi în portbagaj avea droguri VIDEO

Robert Nica, un afacerist controversat, cu legături puternice atât în Clanul Sportivilor, cât şi în rândul funcţionarilor publici din diferite instituţii ce îi pot facilita businessul, a fost reţinut vineri de poliţie.

18 feb. 2023, 15:39
Afaceristul Robert Nica, apropiat al Clanului Sportivilor şi al liderului galeriei FCSB Gheorghe Mustaţă, reţinut de poliţie după o urmărire ca-n filme. A spart barajul poliţiei, a provocat un accident şi în portbagaj avea droguri VIDEO

Nica se afla la volan şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, astfel că organele de ordine au pornit în urmărirea sa, pe parcursul cursei nebuneşti afaceristul provocând şi un accident. De asemenea, omul de afaceri a spart barajul poliţiei, iar când a fost prins, în sfârşit, s-a constatat că acesta era în stare de ebrietate, iar în portbagajul maşinii organele de ordine au găsit droguri.

Surse judiciare au declarat vineri, pentru Spynews, că Robert Nica a fost reținut pentru mai multe infracțiuni: conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

Conform anchetatorilor, Nica ar fi spart un baraj al agenților de circulație și a gonit nebunește prin Sectorul 4, a comis un accident în timpul urmării și a fost prins cu greu, pe o străduță. În momentul în care a fost capturat, în mașina lui Robert Nica a fost descoperită o cantitate apreciabilă de droguri de mare risc.

„La data de 17 Februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 26, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanului căruia se afla un bărbat. Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului și pentru a se sustrage controlului și-a continuat deplasarea. În acest context, polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, care atunci când a ajuns pe o stradă din sectorul 4 a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, situație care nu l-a determinat să se oprească, deși, în urma accidentului de circulație, conducătorul autovehiculului a avut nevoie de îngrijri medicale.

Citeşte şi: Studenta criminală de la Medicină, eliberată. Carmen Șatran iese din închisoare după 13 ani

Urmărirea conducătorului autovehicului s-a încheiat la scurt timp după producerea accidentului de circulație, după ce polițiștii din cadrul Secției 26 au reușit oprirea acestuia. În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului, care urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă”, au declarat surse din cadrul Brigăzii Rutiere, pentru sursa citată.

După ce, ani la rând, Robert Nica a controlat cu autoritate așa numita grupare a Sportivilor, care acționa, în principal, în sectorul 4, acesta a renunțat la statutul de lider interlop și s-a implicat în afaceri. Acesta a investit în zona imobiliară și ar fi strâns, în câțiva ani, o avere fabuloasă.

Robert Nica și cei doi fii ai săi au fost personajele principale ale unui videoclip realizat de Alex Velea și Ranny, fiul lui Elis Armeanca.

Piesa „Mă dau mare” se dorește a fi un mesaj pentru Nica din partea fiului său cel mare. De altfel, în clipul muzical apar, alături de fostul lider interlop, și cei doi fii ai săi. Mai mult, băiatul cel mare cântă și el o strofă, în care vorbește despre spune că este „Nica Gambino, dar puteți să-mi spuneți Nașul”.

Videoclipul, în care apare și Elis Armeanca, tatăl interpretului Ranny, a fost filmat pe proprietatea lui Robert Nica din Popești Leordeni, iar mașinile de lux folosite îi aparțin tot omului de afaceri.

Citeşte şi: Gabriel Oprea aşteaptă sentinţa în dosarul Gigină. Tribunalul dă verdict în 10 zile