Studenta criminală de la Medicină, eliberată. Carmen Șatran iese din închisoare după 13 ani

Carmen Bejan, studenta din Timişoara care a ucis şi tranşat un bărbat în 2009, a fost eliberată din închisoare. Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată, iar parchetul nu a făcut apel. Șeful Parchetului Gherla a declaraT că tânăra trebuia să fie eliberate mai devreme.

16 feb. 2023, 13:42
Studenta criminală de la Medicină, eliberată. Carmen Șatran iese din închisoare după 13 ani

Studenta la Medicină, care în 2009, împreună cu iubitul ei de atunci, Sergiu Florea, a ucis un bărbat, în căminul Facultății din Timișoara, a fost eliberată din penitenciar. Carmen Șatran (fostă Bejan) a executat 13 ani din pedeapsa de 19 ani și 8 luni de închisoare la care a fost condamnată pentru crima comisă.

Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran. Procurorii nu au mai contestat decizia, astfel că aceasta a rămas definitivă.

„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN, condamnat la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 340 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Bozeşan Maria se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, au decis judecătorii.

Studenta criminală a fost condamnată la 19 ani şi 8 luni de închisoare după ce, în 2009, a ucis un om împreună cu iubitul ei de la acel moment, Sergiu Florea. Crima a avut loc în căminul studenţesc.

Trifu Schroth, un bărbat de etnie romă din Timişoara, venise în camera de cămin unde locuia Carmen pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta. Nu s-au înţeles, însă, la preţ, prin urmare, Carmen şi Sergiu l-au ucis, l-au tranşat şi l-au băgat într-un geamantan. L-au băgat în portbagajul unei maşini şi se pregăteau să scape de el, dar paznicii au descoperit pete de sânge pe scările căminului şi au alertat Poliţia.

Cei doi tineri au fugit abandonând cadavrul în maşină, care a fost descoperit de poliţişti.

Victima făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească.

Atât Carmen, cât şi Sergiu au primit aproape 20 de ani de închisoare. Sergiu Florea se află încă în închisoare, la Penitenciarul Deva.

În detenţie, Carmen Şatran a rămas gravidă cu un traficant de droguri și a născut în luna mai a anului 2012. Copilul, însă, s-a născut cu malformaţii incompatibile cu viaţa. Medicii spuneau că fetița s-a născut fără mâini, abia respira și avea malformații la creier.

Cu o lună înainte de a naşte, studenta criminală s-a căsătorit cu tatăl copilului, Claudiu Şatran.