Afecțiunea misterioasă care afectează multe persoane – Sindromul bradului de Crăciun. Cum poate afecta acesta organismul

Sindromul bradului de Crăciun poate fi recunoscut prin simptome precum tusea, strănutatul și secrețiile oculare. Puteți ajunge pe mâna medicului dacă nu sunteți precauți.

09 dec. 2022, 11:32
Afecțiunea misterioasă care afectează multe persoane – Sindromul bradului de Crăciun. Cum poate afecta acesta organismul
Sindromul bradului de Crăciun afectează tot mai multe persoane

Multe persoane ar putea suferi de sindromul bradului de Crăciun fără să știe că așa ceva este posibil. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA, simptomele care ar trebui să ne alarmeze sunt congezia nazală, durerea în gât, strănutul, mâncărimea ochilor, conjuctivită, ochi iritați sau apoși, oboseală, dureri în piept, insomnii sau alergii cutanate. totuși, în cazurulie mai grave se pot instala bronșita sau pneumonia.

Citește și: Unde găseşti cel mai ieftin brad de Crăciun în 2022. Marile magazine şi-au anunţat deja ofertele

Cum se explică sindromul bradului de Crăciun

Brazii naturali pot colecta, înainte de a fi tăiați, o cantitate foarte mare de polen de la alte plante. Atunci când sunt aduși în case pentru a fi împodobiți, acesta se va împrăștia și va cauza probleme de sănătate.

Cei care au cel mai mult de suferit sunt oamenii care suferă de astm bronșitic, cei alergici la mucegai, dar și cei care au febra fânului. Și cei cu infecții la plămâni, persoanele imunodeprimate sau cu boală pulmonară obstructivă pot avea probleme.

Copiii pot fi și ei afectați de sindromul bradului de Crăciun. Pentru ca mucegaiul să nu se dezvolte, bradul trebuie să fie împodobit într-un spațiu umed și cald. Speciile cele mai vinovate de apariția acestuia sunt Alternaria, Cladosporium, Penicillum și Aspergillus.

Citește și: Unde să așezi bradul de Crăciun în casă pentru a avea noroc în anul care vine

OMS recomandă ca bradul să nu fie ținut în casă mai mult de șapte zile dacă locuitorii acesteia suferă de alergii. La primele semne de disconfort este bine să apelați la ajutorul medicilor. Trunchiul bradului trebuie să fie întotdeauna șters, înainte de a-l aduce în locuință, cu o soluție din apă și foarte puțin înălbitor.

„Pentru a îndepărta mucegaiul, polenul și murdăria, spălați bradul. Lăsați-l să se usuce timp de câteva zile într-un garaj sau afară, dacă este suficient de cald, înainte de a-l aduce înăuntru. În jur de cinci până la șapte zile ar fi, probabil, o perioadă bună de timp pentru a avea un brad de Crăciun natural”, a declarat dr. Sharmilee Nyenhuis, alergolog la Universitatea Illionois din Chicago, pentru Detroit News.