Afecţiuni ale pielii care îţi pot semnala alte probleme de sănătate

Afectiunile pielii sunt adesea legate de procesele care au loc in tot corpul. Mancarimile pielii, iritatiile sau inflamatiile, cu siguranta nu sunt o veste buna, dar stiai ca problemele pielii ar putea fi strans legate de starea ta de sanatate?

RomaniaTV.net
02 apr. 2015, 12:54
Afecţiuni ale pielii care îţi pot semnala alte probleme de sănătate

Eczema

Este o afectiune cronica inflamatorie cunoscuta pentru cauzarea rosetii, a mancarimilor pielii, dar are legaturi stranse si cu tulburarile de somn si alte leziuni. Intr-un studiu publicat la inceputul acestui an, dr. Siverberg, a constatat ca persoanele cu eczeme sunt mai predispuse la rani comune si fracturi decat cei fara o afectiune a pielii.

Citeşte şi Ce spune pielea ta despre sănătatea ta mentală

„Exista o legatura bine stabilita intre eczeme si tulburarile de somn, ca rezultat al mancarimii cronice, precum si pacientii care nu pot dormi, in general sunt predispusi la leziuni traumatice multmai mari in urma unei caderi sau a unei fracturi de os”, precizeaza dr. Silverberg.

Psoriazis

O boala autoimuna, in care celulele se multiplica prea repede si formeaza solzi stralucitori pe suprafata pielii. Aceasta afectiune a pielii apare adesea alaturi de artrita sau alte boli articulare, in special artrita psoriazica. „Este adesea legata de o cale inflamatorie comuna”, afirma dr. Silverberg. „Vestea buna este ca o multime de noi tratamente, care sunt extrem de eficiente pentru psoriazis, de asemenea, functioneaza bine pentru psoriazica, precum artrita reumatoida.”

Dermatita de staza

Este o intunecare sau decolorare a pielii de pe picioare si glezne cauzata de varice sau o alta problema circulatorie legata de un flux de blocuri de sange la nivelul pielii. Dermatita de staza si efectele sale asupra sistemului circulator al corpului tau, pot fi un simtom de diabet zaharat de baza.
 
Citeste mai mult pe feminis.ro.