Afecţiuni cauzate de excesul de toxine

Chiar și atunci când avem un stil de viață sănătos, ne putem simți lipsiți de energie sau să ne doară capul. Acest lucru se poate datora faptului că organismul nu elimină corect toxinele. Ştiai că micile probleme de sănătate pot fi cauzate de excesul de toxine din corp?

RomaniaTV.net
09 ian. 2018, 10:03
Afecţiuni cauzate de excesul de toxine

Durerile de cap, iritabilitatea și indigestia pot fi cauzate de excesul de toxine din organism. Printre principalele semne care ne spun că sistemul de eliminare a toxinelor nu funcționează corect sunt:

Oboseala

Nu contează cât de mult dormi pe noapte. Când corpul lucrează la viteză maximă pentru a elimina toxinele, este normal să te simți obosită. Dacă bei cafea sau mănânci ciocolată pentru a rezolva această problemă, vei înrăutăți problema. În plus, nu uita că oboseala cronică poate fi rezultatul unui dezechilibru hormonal care poate afecta sistemul imunitar.

Citeşte şi Află care sunt efectele negative ale consumului de roşii

Constipația

Constipația este un semn al unui dezechilibru al toxinelor. Chiar dacă ai crescut aportul de fibre sau dacă ai modificat dieta și nu ai observat nici o diferență, s-ar putea să ai nevoie de mai mult timp pentru curățarea colonului. Sistemul digestiv a acumulat deșeuri din care nu toate sunt excretate. Încearcă să incluzi în dietă mai multe fructe și legume proaspete pentru a stimula procesul.

Durerea de cap

Cauzele durerii de cap sunt variate. Cu toate acestea, acordă atenție dacă durerea este puternică și persistă mai mult de o săptămână. Dacă nu reușești să-ți dai seama care sunt cauzele durerii de cap (adică nu ai avut o zi stresantă sau ai suferit de insomnie), atucni ar trebui să mergi la un medic. Reține că durerile de cap pot crește în intensitate în timpul procesului, lucru care se numește „criză de vindecare”).

Creșterea în greutate

Este adevărat că procesul de slăbit este foarte dificil pentru cei mai mulți dintre noi. Dar, dacă în ciuda exercițiilor fizice și a dietei nu observi nicio schimbare sau, în schimb, te-ai îngrășat, cauza ar putea fi modificările hormonale. Ce legătură au hormonii cu toxinele? Funcția hormonilor poate fi afectată și ea, provocându-se astfel un dezechilibru din cauza alimentației sau a obiceiurilor.

Citeşte şi De ce este bine să faci mişcare după masă

Durerea musculară

Ne confruntă des cu durerea musculară și spasmele, în special în zona cervicală sau dorsală. Cu toate acestea, de multe ori se pare că avem o rigiditate fără să fi făcut ceva care să suprasolicite mușchii. Durerea poate fi cauzată de o pernă nouă, de exercițile fizice, dar dacă nici una din ele nu e cauza…a cui este vina? Toxinelor din organism. Atunci când nivelul de toxine din organism este ridicat, ele provoacă inflamație și, prin urmare, durere.

Acneea

Știm că pielea reflectă starea noastră de sănătate. Prin urmare, este important să îi acordăm atenție. Când corpul vrea să elimine toxinele, poate face acest lucru prin diferite modalități. Pielea este una dintre ele. Ca urmare, apar coșuri pe față și spate. În plus, pielea noastră arată nesănătoasă, cu pori dilatați și pete. Pentru a evita această problemă dermatologică, nu trebuie doar să cureți și să exfoliezi, ci și să acorzi atenție alimentației și cauzelor care o provoacă.

Topul alimentelor cu puține calorii