Băutura care previne o mulţime de afecţiuni

Tot mai mulți oameni au început să bea ceai verde după ce au auzit ce beneficii are asupra sănătății. Și doctorii recomandă consumul de ceai verde pentru menținerea sănătății și a greutății. Dar, cât de mult? Care este cantitatea de ceai verde care trebuie să se bea pe zi?

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 09:16
Băutura care previne o mulţime de afecţiuni

Ceaiul verde a devenit o băutură populară, pe care oamenii au inclus-o în obiceiurile zilnice. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține – antioxidanții cunoscuți sub numele de catechine, ei fiind cei mai cunoscuți – sunt prevenite cancerul, diabetul de tip II și afecțiunile cardiovasculare.

Citeşte şi Topul ceaiurilor care combat tulburările digestive

Pe lângă faptul că previne diferite afecțiuni, ceaiul verde este recomandat și persoanelor care vor să slăbească. Acesta este principalul motiv pentru care mulți oameni au început să privească ceaiul verde cu alți ochi.

Cât de mult ceai este recomandat să bei pe parcursul zilei?

Se știe că o persoană care bea ceai în fiecare zi reușește să se mențină sănătoasă. Dar, care este cantitatea potrivită? Părerile specialiștilor despre cât ceai ar trebui să se bea pe parcursul zilei sunt împărțite. O parte spun că o ceașcă de ceai este suficientă, în timp ce alții susțin că o persoană adultă ar trebui să bea cel mult 5 cești de ceai verde.

Ceaiul verde are capacitatea de a preveni diferite afecțiuni. Așadar, cantitatea care trebuie băută este stabilită în funcție de ce boală suferi. Recomandate sunt cel mult două cești: dimineața și seara. Dar, de exemplu, o persoană care suferă de diabet, ar trebui să bea în jur de 5 cești de ceai verde, fără zahăr.

Citeşte şi Aceste combinaţii alimentare ţin cancerul la distanţă

Dar este important ca ea să discute cu medicul înainte de a începe să bea ceai verde. La fel trebuie să facă toți cei care vor să bea ceai verde, dar care suferă de anumite boli. În schimb, dacă ești o persoană sănătoasă, două cești pe zi sunt suficiente.

Ceai verde pentru un ten perfect