Afganii își vând rinichii ca să nu moară de foame. Un sfert din populaţia Afganistanului, în pericol de moarte din cauza foametei. VIDEO

Supravieţuirea ridică serioase probleme afganilor, astfel încât aceştia au ajuns să apeleze la măsuri extreme ca să nu moară de foame. Cea mai la îndemână soluţie a fost comercializarea... rinichilor şi copiilor.

28 ian. 2022, 17:33
Afganii își vând rinichii ca să nu moară de foame. Un sfert din populaţia Afganistanului, în pericol de moarte din cauza foametei. VIDEO

Afganii își vând rinichii şi copiii ca să supravieţuiască. Trupele americane și britanice s-au retras din Afganistan în august, după o misiune militară de 20 de ani, predându-le ţara talibanilor.

La șase luni de la preluarea puterii de către talibani, economia a fost „paralizată” și peste o jumătate de milion de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Mulți oameni au fost nevoiţi să apeleze la soluţii extreme pentru a supravieţui. Un exemplu cutremurător este cel al unei familii în care trei frați și două surori și-au vândut organele pentru aproximativ 1.500 de dolari fiecare.

Afganii își vând rinichii şi copiii ca să nu moară de foame

O mamă de 25 de ani şi-a pierdut fiul de 3 ani din cauză că nu a avut cu ce să-l hrănească. Acum, femeia şi-a vândut un rinichi pentru a-şi hrăni ceilalţi copii. La fel şi soţul ei. Este mamă a opt copii şi se vede nevoită să vândă măcar unul dintre ei.

Citeste si Mario, un băiețel român de doar cinci ani, ÎNJUNGHIAT mortal în Marea Britanie. „Copilul meu, copilul meu, sunați la Poliție”

Acum aproximativ șase luni, fiul meu de trei ani a murit de foame. Nu pot să-i văd pe toți murind… Cel puțin în felul acesta altcineva îi va hrăni”, a spus femeia pentru Sky News.

„Nu mai avem nimic de vândut. Trebuie să ne vindem copiii acum și sunt pregătit să fac asta chiar și pentru 20.000 de afgani (aproximativ 200 de dolari). Nu pot să mă culc în fiecare noapte cu ei plângând că le este foame”, a declarat şi tatăl pentru sursa citată.

Din ce în ce mai mulţi afgani au fost nevoiţi să-și vândă organele unor cumpărători din Iran pentru a-și acoperi datoriile.

Un sfert din populaţia Afganistanului, în pericol de moarte

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului estimată la 40 de milioane de locuitori se confruntă cu „niveluri extreme de foamete, iar aproape 9 milioane dintre ei sunt în pericol de moarte”, potrivit unui raport al ONU pentru refugiați.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, finanțarea internațională pentru Afganistan a fost suspendată și miliarde de dolari din activele țării în străinătate, mai ales în SUA, au fost înghețate după preluarea puuterii de către talibani.

Citeste si Ambasadorul SUA la Moscova: Rusia negociază „cu pistolul pe masă”