Afganistan: Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş din Kabul

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaș comis luni împotriva unei moschei șiite din capitala afgană Kabul, în care au fost ucise 30 de persoane și alte câteva zeci au fost rănite.

21 nov. 2016, 17:06
Afganistan: Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigaş din Kabul

Ministerul de Interne afgan a anunțat că 30 de credincioși au fost uciși și 40 au fost răniți în atacul împotriva moscheii Baqir-ul-Ulum. Atacul s-a produs în timpul dimineții (07:30 GMT). Atacatorul s-a aruncat în aer în mijlocul persoanelor care participau la o ceremonie religioasă șiită în moscheea Baqir-ul-Ulum.

Statul Islamic, care îi consideră pe șiiți ca fiind eretici, a revendicat la începutul lunii octombrie un alt atac comis împotriva unei moschei din Kabul în care au fost ucise 14 persoane și rănite alte 30.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că în atacul de luni au fost ucise 27 de persoane și 35 au fost rănite, bilanț confirmat și de șeful Departamentului pentru Investigații Criminale al poliției din Kabul, Fraidoon Obaidi, informează Reuters.

Citeşte şi Cel puţin patru persoane ucise într-un atac sinucigaş împotriva unui vehicul guvernamental la Kabul (Afganistan)

La rândul său, ONU a anunțat că 32 de persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite, între care și numeroși copii, și a calificat atacul ca fiind ‘o atrocitate’.

Potrivit martorilor citați de Xinhua în interiorul lăcașului de cult se aflau circa 300 de credincioși în momentul atacului, care a avariat grav moscheea.