Afirmaţii controversate ale unui reputat neurolog! Compară religia cu o boală mintală: „Crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești care au legătură cu schizofrenia”

Robert Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford şi ateu declarat, este de părere că religia este asemănătoare unei boli mintale.

13 ian. 2022, 21:45
Afirmaţii controversate ale unui reputat neurolog! Compară religia cu o boală mintală: „Crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești care au legătură cu schizofrenia”

Să fie religia o boală mintală? În sprijinul afirmaţiei sale, specialistul aduce argumentul că modurile în care se comportă profeții din textele religioase sunt diagnosticabile. Sapolsky crede că între religie şi schizofrenie sunt multe similitudini.

Un reputat neurolog compară religia cu o boală mintală

Am fost crescut într-un mod religios până la vârsta de 13 ani. În anii adolescenței, unul dintre lucrurile definitorii pentru mine a fost să mă îndepărtez de orice credință”, a declarat neurologul, potrivit indy100.com

Sapolsky susţine că lucruri precum crearea lumii în șapte zile și virgina care naște că sunt povești „extrem de formative și au legătură cu schizofrenia”.

Citeste si Boala de care poţi să suferi dacă simţi că-ţi iau foc picioarele, te dor sau sunt amorţite. Trebuie să mergi urgent la medic

Profesorul a adăugat că obiceiurile religioase sunt o formă de comportament obsesiv-compulsiv și că oamenii religioși se află într-un spectru al bolilor mintale.

Schizofrenia este o boală psihică severă, care se caracterizează prin simptome psihotice, important declin funcțional și prin deficit cognitiv. Este, totodată, o afecțiune debilitantă cu evoluție cronică.

Citeste si Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada. Victimele se confruntă cu dureri inexplicabile și halucinații

Reputatul neurolog Constantin Dulcan este de părere că rugăciunea funcţionează

Pe de altă parte, reputatul neurolog român Constantin Dulcan este foarte credincios, iar problemele şi le rezolvă doar îndreptându-se către Dumnezeu. Reputatul profesor susţine că e dovedit științific faptul că „rugăciunea poate schimbă lucruri” şi explică modul în care rugăciunea funcţionează.

Rugăciunea poate schimba lucruri. Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine.

S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficienţă cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente! Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Și să faci un om să râdă și să fie fericit înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu”, a menționat profesorul.