Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada. Victimele se confruntă cu dureri inexplicabile și halucinații

Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada. Cele mai multe cazuri au apărut într-o zonă slab populată din New Brunswick, iar victimele se confruntă cu dureri inexplicabile și halucinații înspăimântătoare.

16 nov. 2021, 22:06
Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada. Victimele se confruntă cu dureri inexplicabile și halucinații
Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada

Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada. Oamenii de știință care au susținut că toate cazurile ar fi fost declanșate de factori de mediu sau contaminanți își susțin în continuare poziția.

Oamenii se confruntă cu dureri inexplicabile, spasme și schimbări de comportament, a spus dr. Alier Marrero, neurologul care a identificat primul focar. Mulți au arătat apoi semne de declin cognitiv, pierdere de masă musculară, salivare și clănțănit din dinți, dar și halucinații înspăimântătoare.

Boala neurologică misterioasă, descoperită în Canada

Până acum, 48 de cazuri au fost recunoscute public, dar oficialii familiarizați cu cercetările asupra focarului au declarat pentru The Guardian că numărul persoanelor afectate depășește în prezent 100.

Citeşte şi: Vaccinare obligatorie pentru parlamentari. Măsură extremă luată în Canada, pentru a da un exemplu alegătorilor

Ministrul Sănătății din New Brunswick, Dorothy Shephard, a anunțat în mod surprinzător la sfârșitul lunii octombrie că un raport epidemiologic nu a găsit nicio dovadă semnificativă că vreo hrană, comportament sau expunere la mediul cunoscut ar putea fi responsabilă.

A fost doar o demonstrație a cât de incompetente și dezorganizate sunt autoritățile din provincie”, a spus Ellis, care spune că alte familii cu care a vorbit sunt „devastate” de răspunsul autorităților. ”Este păcat că tatăl meu și atât de mulți alții trebuie să fie implicați în această mizerie.” a continuat Ellis.

Personalul agenției de sănătate publică din Canada a spus că a fost uimit de conferința de presă și de lucrarea controversată și a pus la îndoială sugestia provinciei că nu există nicio legătură între cazuri.

A fost incredibil. Chiar și un neprofesionist înțelege că nu vei găsi niciodată nimic doar privind fenomenul în sine. Trebuie să ai un grup de control… este doar epidemiologie pentru începători”, a spus un om de știință pentru The Guardian, citat de Dcnews.ro.