Afirmații șocante la orele de curs. Un profesor le-ar fi spus elevilor că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”

Un profesor de religie din Arad a făcut afirmații șocante la clasă, în fața elevilor.

12 oct. 2022, 16:39
Afirmații șocante la orele de curs. Un profesor le-ar fi spus elevilor că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”

Profesor de religie din Arad le-a spus elevilor din clasa a XII-a că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Elevele s-au plâns pe rețelele sociale de această situație deranjantă. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu.

Poliția s-a sesizat din oficiu, miercuri, după cele povestite de eleve. Fetele au mărturisit că profesorul de religie le-ar fi jignit în repetate rânduri și le-ar fi vorbit obscen la ore. Mai mult, uneia dintre ele i-ar fi spus că nu ar fi violată de bărbaţi nici dacă ar fi plătiţi să facă asta.

Bărbatului de 45 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, el fiind cercetat pentru „adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Conducerea Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde predă profesorul, și Inspectoratul Școlar Județean Arad au început cercetările. „Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic. Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat inspectorul şcolar general, Marius Gondor, potrivit Agerpres.

Citește și Profesor reţinut după ce a agresat patru elevi în timpul orelor. O elevă are nevoie de mai multe zile de îngrijire

Citește și Urmează prima vacanţă şcolară, după noul format. Elevii se bucură de mai multe zile libere după schimbările aprobate de Ministerul Educaţiei