Află aici prognoza Ministerului Sănătăţii pentru anul viitor

Odată cu avizarea bugetului Ministerului Sănătăţii, care este de 5,46 miliarde de lei pentru anul 2012, ministrul Ladislau Ritli a răspuns şi altor întrebări ale membrilor comisiei de buget-finanţe din Parlament.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 15:06
Află aici prognoza Ministerului Sănătăţii pentru anul viitor

În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Sănătăţii, ministrul Ladislau Ritli a afirmat că acesta „poate să asigure asistenţa cel puţin la nivelul anului precedent”, fiind construit cu multă prudenţă şi reponsabilitate”.

Bugetul Sănătăţii reprezintă 4% din PIB, însă Ritli este de părere că ar fi fost ideal ca sănătatea să fi primit 5-6% din PIB, dacă economia ar fi prezentat o situaţie favorabilă.

Ministrul a răspuns şi întrebărilor membrilor comisiei Parlamentare, spunând că în ceea ce priveşte migrarea doctorilor şi a asistenţilor medicali peste graniţă, nu se poate lua nicio soluţie. „Nu putem, din păcate, influenţa acest fenomen. Este un fenomen social, este vorba şi de salariile mai mari din alte sisteme medicale dar şi de condiţii mai bune”, a declarat ministrul care a mai precizat că nu sunt planificate scăderi nici de salarii, nici în ceea ce priveşte personalul.

În ceea ce priveşte fenomenul închiderii spitalelor , ministrul a declarat: „Sper că nu vom închide, propriu-zis, spitale. Cred că reforma spitalelor a fost făcută cu responsabilitate”.