Află când vor începe lucrările la drumul expres Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi

Lucrările la drumul expres Constanţa - Tulcea - Brăila - Galaţi vor începe în maximum doi ani, din cauza exproprierilor care trebuie făcute, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

16 mai 2014, 16:47
Află când vor începe lucrările la drumul expres Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi

S-a început un studiu de fezabilitate pentru un drum expres care va lega Constanţa de Tulcea, Tulcea de Brăila, de podul peste Dunăre şi mai departe de viitoarea Autostradă Brăila – Galaţi – Buzău. Acest drum rapid este prins în Masterplanul de transport ca finanţare pe perioada 2014 – 2020. Cam în doi ani cred că va începe execuţia lucrărilor, dintr-un motiv foarte simplu: exproprierile, mai ales că acest drum expres este ca o autostradă cu mai puţine dotări, iar toate localităţile tranzitate au centuri ocolitoare. Deci, doar exproprierile durează. Un lucru este cert: se face„, a dat asigurări Horia Teodorescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, finanţarea lucrărilor la acest drum expres se va face integral din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport (POS – T).

Horia Teodorescu a precizat că o evaluare a sumelor vizând exproprierile cade în sarcina Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

El a adăugat că subiectul drumului expres va fi abordat şi în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova.