Află cât de utile sunt programele antivirus pentru Android

Crezi că soluţiile antivirus îşi păstrează aparatul care are sistem de operare Android în siguranţă? Mai gândeşte-te o dată!

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 10:58
Află cât de utile sunt programele antivirus pentru Android

Cercetatorii de la Northwestern University, impreuna cu cei de la North Carolina State University, au testat zece dintre cele mai populare solutii antivirus pentru Android si au gasit cum le poti evita cu usurinta prin cele mai simple tehnici de mascare. Pentru a putea obtine un raspuns, echipele au folosit sase virusi “celebri” pentru a testa zece solutii antivirus complet functionale, scrie Playtech.ro.

Folosind un instrument pe care ei l-au dezvoltat, numit DroidChameleon, cercetatorii au utilizat tehnici foarte des intalnite – cum ar fi schimbari in codul binar al virusului sau ale numelui fisierelor, sau o comanda care “reasambleaza” sau “reimpacheteaza” virusul – care a transformat virusul respectiv intr-o versiune modificata, dar la fel de periculoasa. Multe versiuni ale virusilor, cu modificarile de rigoare aduse de cercetatori, au trecut, deseori foarte usor, de securitate, fara sa fie remarcate, dupa ce au fost supuse testarii.

Citeşte întregul articol despre programele antivirus pentru Android pe Playtech.ro.