Află ce efect au emoţiile negative asupra sănătăţii tale

In cazul in care credeai ca emotiile nu sunt legate de sistemele biologice, ar trebui sa stii ca lucrurile nu stau asa. Experientele umane sunt un amalgam de emotii de la fericire pana la tristete, de la bucurie extrema pana la depresie. Fiecare dintre aceste emotii genereaza diverse raspunsuri in corp. Pana la urma, trupul elibereaza diverse substante chimice cand persoana este fericita si fiecare substanta chimica creeaza diverse medii in corp.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 21:41
Află ce efect au emoţiile negative asupra sănătăţii tale

Spre exemplu, daca creierul elibereaza serotonina, dopamina sau oxitocina te vei simti bine si fericit. Daca, in schimb, elibereaza cortizol, in timp ce esti stresat, corpul va experimenta alte lucruri, sentimente asociate cu intrarea corpului in modul de supravietuire. 

Ce se intampla daca gandurile tale sunt majoritar negative tot timpul? Sau cand ai mai multe ganduri pozitive? Sau cand din punct de vedere emotional nu esti nici pozitiv nici negativ? 

Pozitiv vs negativ

In cea mai mare parte a timpului oamenii definesc si judeca ceea ce poate fi considerat ca pozitiv sau ca negativ.

Creierul este un instrument puternic si cand definesti ceva ceva ca fiind sau ar trebui sa fie vei obtine acel rezultat.

Ai observat vreodata cum o persoana care conduce si isi pierde directia, se enerveaza si, brusc, este napadita de sentimentele negative si din punct de vedere emotional este la pamant, devine posomorata?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.