Află ce impact are infidelitatea asupra creierului

Faptul că partenerul ne-a fost infidel afectează aproape fiecare aspect al vieții noastre, începând cu tipul de durere experimenat inițial până la modul în care evaluăm viitoarele noastre relații.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 12:19
Află ce impact are infidelitatea asupra creierului

Experimentăm suferințe fizice

Sentimentul că omul de lângă noi ne-a înșelat induce durere fizică, ceea ce înseamnă că trădările și despărțirile sunt atât fizic, cât și emoțional dureroase. Ele activează anumite secțiuni din creier care reacționează la disconfort fizic. Un studiu realizat de Universitatea din Michigan arată că atât durerile fizice, cât și cele emoționale sunt procesate la fel de creier.

Reacționăm diferit când vine vorba de infidelitate

Oamenii de știință au efectuat în 2009 un studiu cu scopul de a demonstra că bărbații se simt vinovați pentru infidelitatea emoțională și femeile pentru infidelitatea romantică. Din păcate, rezultatele au arătat exact opusul acestei ipoteze. Pot oare rezultatele să fie altele dacă ești victimă și nu făptuitor? Un alt studiu efectuat în 2015 pe 64.000 de americani cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani prezintă aceleași rezultate ca și studiul de mai sus.

Citeşte şi  Mituri despre infidelitate. Tu pe care le credeai adevărate?

Iubirea dă dependență

Atunci când ești înșelat, creierul reacționează ca și cum încerci să renunți la un viciu. Pentru creier, iubirea dă dependență ca și cocaina. După cum explică specialiștii, când suntem îndrăgostiţi, au loc reacții puternice în nucleul caudat, care eliberează substanțe chimice ce dau o stare de bine.

Înșelatul duce la frământare interioară

Ruminația descrie tendința de a ne gândi frecvent la cauzele, consecințele și factorii situaționali care au dus la aceste activități emoționale negative, cum este infidelitatea. Reacția noastră cu privirea la trădarea în dragoste ne ajută să luăm, de cele mai multe ori, decizii chibzuite. Însă, un studiu din 2012 a arătat că frământarea interioară în urma infidelității reduce șansele de salvarea a unei relații. De asemenea, femeile se simt mai responsabili pentru evenimentele negative care au loc în relațiile lor, comparativ cu bărbații. Cu alte cuvinte, femeile sunt condiționate cultural să creadă că, de cele mai multe ori, partenerul a înșelat din vina lor.

4 scuze stupide din partea lui atunci când te înşală. Cum să-i răspunzi!