Află cum să pui în valoare un hol mic

Holul – acest sector de trecere de multe ori ignorat sau cu un potential insuficient exploatat. Desi, putem intelege de ce alegem sa nu acordam prea mare importanta pe amenajarea lui, este bine sa stiti ca felul cum arata holul ne poate influenta starea de spirit, atat pe a noastra cat si pe cea a musafirilor nostri.

27 oct. 2015, 15:58

Nu toti avem parte de holuri mari si spatioase. Exista chiar si apartamente unde conceptul de hol nici nu exista (ne referim aici la holul de la intrare). Stim ca e dificil sa gasesti amenajarea potrivita pentru un hol mic, dar iata cateva idei care te vor putea ajuta.

Gandeste-te la culori in primul rand si la cata lumina naturala primeste aceasta zona. In oricare caz, iti recomandam albul pentru proprietatile lui de a reflecta lumina si a spori ideea de spatialitate. Tine cont de faptul ca in acest caz este foarte important iluminatul artificial. Asigura-te ca alegi un corp de iluminat care sa lumineze bine aceasta zona. Ultimul lucru pe care ti-l doresti, cand te intorci acasa dupa o zi lunga, este sa te intampine o atmosfera semi-obscura.

Sa trecem la depozitare. Cu cat vei alege un cuier mai mare, cu atat vei fi tentat sa il asaltezi cu haine si cu alte lucruri pe care le folosesti zi de zi. In locul unui astfel de corp, opteaza pentru un cuier minimalist format eventual doar din suportul pentru agatat hainele. Poti adauga o polita pentru chei, ochelari sau plicurile de corespondenta.

Citeste mai multe solutii de amenajare in Povestea casei