Află cum se numește cățelul care ar putea ajunge primar! Cum a ajuns să candideze la primărie

Molly este primul cățel care ar putea să ocupe funcția de primar. Totul a pornit de la faptul că fostul edil a demisionat din cauza unui scandal care implica un adulter.

26 iun. 2023, 08:47

Istoria ne-a învățat că orice e posibi, iar primăria din Toronto este pe cale să demonstreze acest lucru. Molly ar putea să fie primul cățel care să aibă titlul de primar onorific al orașului, informează BBC. Recent, fostul primar John Tory a fost obligat să își dea demisia, după ce au fost făcute mai multe dezvăluiri scandaloase. După acest moment, candidații pentru această funcție au început să se adune, iar pe listele de candidați s-au strâns nu mai puțin de 101 oameni și un câine. Molly este un ciobănesc combinat cu husky și are vârsta de 6 ani.

Citește și: Subiecte română Bacalaureat 2023. Peste 130.000 de absolvenți de liceu susțin prima probă scrisă de la BAC

John Tory, fostul primar, a ajuns în punctul în care să își dea demisia din cauza unui scandal mediatic. Bărbatul în vârstă de 68 de ani căsătorit a fost personajul principal al unui articol publicat în Toronto Star în luna februarie. În materialul respectiv era expusă aventura extraconjugală cu o angajată a primăriei, care are în vârstă de 31 de ani. Această relație a avut loc în timpul pandemiei de COVID-19, iar fostul primar a demisionat la momentul în care acest lucru a ieșit la suprafață.

John Tory a mai fost ținta criticilor, deoarece cetățenii l-au acuzat de faptul că nu a avut o viziune pentru Toronto și că, pe deasupra, a crescut violența cu arme și violența în transportul public. Mai mult de atât, fostului edil i-a fost reproșat faptul că a crescut numărul oamenilor străzii și prețul locuințelor.

Chiar și așa, aflându-se în postura unui primar „rău”, el a câștigat de trei ori alegerile. Prima data a venit la Primărie în anul 2014, după ce fostul primar Rob Ford a fost prins consumând, imagini care au apărut în ziare. Deși la ultimele alegeri doar câțiva oameni au candidat, acum numărul e imens. Molly, cățelul, candidează alături de Toby Heaps, stăpânul său, sub campania „opriți atacul cu sare”, fâcând referire la utilizarea în exces a sării pe drumurile orașului pe timp de iarnă, care poate răni labele animalelor. Dacă vor câștiga alegerile, Molly va fi un primar onorific.

Citește și: George Simion: „Sper ca Dragnea: nici prostul satului să nu fiu. Noi suntem în faţa PNL de la începutul anului trecut”