Află cum te ajută gândirea negativă

Sezonul Sărbătorilor este destul de bulversant pentru unii oameni. Deşi sentimentul general care pluteşte în aer este bucuria, totuşi, mulţi oameni depun un efort uriaş pentru a fi bucuroşi, iar asta îi face, de fapt, să se simtă foarte trişti.

21 dec. 2012, 21:04
Află cum te ajută gândirea negativă

E destul de greu să fii bucuros într-un aeroport supraaglomerat, de exemplu, şi să-ţi rătăceşti bagajele pentru călătoria de Crăciun. Sau e destul de greu să fii bucuros când ai nişte rude care vin în vizită de Sărbători şi-ţi fac traiul un coşmar, de-ţi vine să-i trimiţi la plimbare urgent.

Sfatul aflat pe buzele tuturor este “Gândeşte pozitiv”. Curentul gândirii pozitive a fost creat de Norman Vincent Peale, autorul cărţii Puterea gândirii pozitive, potrivit căruia, indiferent de situaţie, “trebuie să depunem deliberat efortul de a vorbi în termeni pozitivi despre orice”. Iar acest concept a fost introdus în toate aspectele existenţei noastre: de la interacţiunile sociale, la cele de business. Se pare, totuşi, că afirmaţiile pozitive menite să schimbe dispoziţia unui om prin repetiţie şi vizualizarea unui viitor succes au, deseori, efecte contrare.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.