Află dacă este bine să bei apă imediat după lapte

Se spune despre lapte că este un produs complet. În afară de faptul că este bogat în fier și calciu, este sursă importantă de minerale esențiale și vitamina B, care îi dau corpului un impuls de energie și întăresc oasele. Cu toate acestea, există anumite alimente despre care ni s-a spus că nu ar trebui să fie consumate împreună cu laptele. De exemplu, combinarea laptelui cu fructe citrice nu este recomandată.

RomaniaTV.net
02 apr. 2018, 08:37
Află dacă este bine să bei apă imediat după lapte

Apă după consumul de lapte?

Trebuie să eviți să bei apă după ce ai băut lapte? Sau este doar un alt mit? Tu ce crezi? Cu siguranță ți s-a spus de părinți sau bunici să nu bei apă imediat după ce ai băut lapte cald. Avertismentul repetat este că acest obicei poate afecta stomacul și poate provoca probleme digestive. Dar, este adevărat?

Mulți oameni sunt confuzi în ceea ce privește bunele practici legate de consumul de lapte și de apă. Există unele persoane care beau apă înainte de lapte ca să nu se producă nicio tulburare. Însă, o fi bine!

Citeşte şi Alimente bogate în calciu care topesc grăsimile

Până în prezent nu s-a efectuat niciun studiu științific asupra căruia să se stabilească care obiceiuri alimentare sunt sigure și care sunt dăunătoare. Cu toate acestea, un număr mare de oameni se plâng de durere de stomac și de alte probleme digestive dar de greutate când beau apă după consumul de lapte.

Problemele apar din cauză că apa care se bea după lapte încetinește procesul de metabolizare a proteinelor din lapte, crescând nivelul de acid din stomac. Adică se produce prea mult acid gastric pentru a absorbi și a digera aceeași cantitate de lapte, deoarece apa a diulat sucurile gastrice. Problema este mai gravă la persoanele care au stomacul sensibil.

Așadar, în concluzie, dacă te confrunți des cu probleme digestive și ai obiceiul de a bea apă după lapte, este mai bine că mergi la un control medical pentru a afla care este rădăcina tulburărilor.

Iată motivele care te vor face să nu mai bei lapte pasteurizat!