Află dacă mai poţi bea o bere înainte să urci la volan

Stop alcoolului la volan. Dacă până acum o bere nu i-ar fi împiedicat pe unii să conducă, situaţia s-ar putea schimba. Cel puţin asta îşi doresc mai mulţi parlamentari PNL, care au iniţiat un amendament prin care urmăresc scăderea valorii îmbibaţiei alcoolice permise şoferilor, relatează România TV.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 13:56
Află dacă mai poţi bea o bere înainte să urci la volan

„Vrem să reducem nivelul alcoolemiei de la 0,50 cât este acum la 0,25. Mă refer la nivelul alcoolemiei în aerul expirat”, a declarat, pentru România TV, deputatul PNL, Diana Tuşa.

Asta înseamnă că orice şofer depistat cu o concentraţie de peste 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat ar urma să fie amendat. Astfel, şoferii nu vor mai putea bea o sticlă întreagă de bere înainte să se urce la volan.

„Ideea ne-a venit văzând că, în ultima vreme, se produc în România din ce în ce mai multe accidente grave, iar în majoritatea cazurilor, cauza este alcoolul”, a precizat Diana Tuşa.

Datele ştiinţifice că o alcoolemie între 0,25 şi 0,50, deşi aparent nesemnificativă, poate influenţa un şofer, de la micşorarea vitezei de reacţie, până la o uşoară reducere a vederii.

Anul trecut, peste 2.300 de români şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere.