Află de ce e indicat să dormi dezbrăcată

Măcar pentru o noapte renunță la pijamale si bagă-te în pat așa cum ieși de la duș, fără să mai pui nimic pe tine. O să-ți explicăm de ce e mai bine să dormi dezbrăcată.

31 mai 2016, 12:00
Află de ce e indicat să dormi dezbrăcată

Oamenii de știință au descoperit că dormitul fără pijamale reprezintă un obicei benefic mai ales pentru sănătate. Există cel puțin cinci motive pe care probabil nu le știai și care răspund la întrebarea de ce e bine să dormi dezbrăcată.

Din cercetările experților, dormitul fără haine pe tine, oricât de lejere ar fi, aduce câteva beneficii asupra corpului, cum sunt reglarea nivelului hormonal în corp și îmbunătățirea vieții sexuale.
Te ajută să dormi mai bine

Cei care suferă de insomnie e greu să aprecieze o urare de somn ușor. Dar acest lucru se poate schimba. Vei dormi cel puțin opt ore pe noapte, cât este recomandat pentru a-ți desfășura la nivel optim activitatea zilnică, dacă ai grijă ca în cameră să fie o temperatură de cel puțin 20 °C.

Când e foarte cald în încăpere, corpul nu mai reușește să-și regleze temperatura de bază și acest lucru duce la apariția insomniilor. Dacă dormi dezbrăcată, temperatura corpului va fi ideală pentru un somn odihnitor.

Îți menții tinerețea

Povestea cu frumoasa adormită nu se bazează pe un mit. Studiile științifice au demonstrat că somnul de calitate chiar îți prelungește tinerețea și îți conservă frumusețea. Explicația o constă în faptul că în timpul somnului este eliberată o anumită cantitate de hormoni care previn îmbătrânirea copului.

Și cu cât reușești să dormi mai mult, cel puțin șapte – opt ore pe noapte, cu atât cantitatea de hormoni produsă de corp crește. Ca să ai un somn de calitate, te ajută și dormitul dezbrăcată.
Topește grăsimea de pe burtă
Dacă dormi fără nimic pe tine, corpul își reglează temperatura și în acest proces se produce o scădere a nivelului de cortizol, numit și hormonul stresului. Când nu dormi suficient sau dormi prost, corpul tinde să fabrice mai mult cortizol.

Iar asta duce la apetitul crescut pentru mâncare nesănătoasă, cum este cea de tip fasd-food, care influențează acumularea de grăsimi pe abdomen.
Îmbunătățește viața sexuală

Dacă dormiți amândoi dezbrăcați este și mai bine. Contactul piele pe piele stimulează producția de oxitocină, hormonul fericirii, care luptă împotriva depresiei și reglează presiunea sângelui.
Un studiu recent efectuat de oamenii de știință americani sugerează că dormitul în acest mod îi încurajează pe partenerii unui cuplu să aibă o legătură mai strânsă și pe plan intim.
Protejează organele sexuale

Dormind dezbrăcate, femeile oferă vaginului o aerisire naturală în condițiile în care în vagin temperatura este mai ridicată. Acest lucru poate conduce la apariția și dezvoltarea bacteriilor. Ventilația menține un aer uscat în interiorul vaginului și reduce probabilitatea de a se produce infecții fungice.

Citeşte şi Un truc pentru insomnie: sare și zahăr pe clickpentrufemei.ro