AFM a aprobat 127 de dosare în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus pentru persoane juridice

Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, vineri, 127 de dosare în cadrul Programelor ''Rabla'' şi ''Rabla Plus'' pentru persoane juridice, iar listele sunt disponibile pe site-ul instituţiei, informează AFM, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

17 mai 2019, 11:52
AFM a aprobat 127 de dosare în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus pentru persoane juridice

Conform datelor, în această nouă etapă, pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 79 dosare pentru 306 autovehicule, în timp ce pentru Programul „Rabla Plus” s-au aprobat 48 dosare pentru 98 autovehicule, dintre care 27 electrice hibride şi 71 pur electrice, scrie agerpres.ro.

AFM precizează că persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor sau dealerilor auto validaţi în cele două programe.

Citeşte şi E oficial. Se dau bani de la stat ca să-ţi iei televizor sau frigider. Cum primeşti VOUCHERELE

Sesiunea de depunere a dosarelor de către persoanele juridice, atât pentru Programul „Rabla”, cât şi pentru Programul „Rabla Plus”, se desfăşoară până la data de 30 septembrie 2019.

Românii se pot înscrie, începând din 12 aprilie, în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţiile 2019, bugetul alocat pentru acest an fiind de 320 de milioane de lei.

Prima de casare va rămâne şi anul acesta la 6.500 lei, la care se pot acumula, în funcţie de motoare, ecobonusuri de 1.000 de lei sau de 1.700 lei pentru hibrid. Totodată, se va menţine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% electrică.

Programele ar fi trebuit să demareze pe 5 aprilie, însă lansarea lor a fost amânată, deoarece s-a decis scoaterea ITP din ghidul de finanţare.


loading...